2018-06-20 22:24:16• hírek • MTI

A nap eredménye: 1-0

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Luis Suarez and AUF - Selección Uruguaya de Fútbol in Rostov-on-Don.

Az A csoport második fordulójának lezárultával biztossá vált Oroszország és Uruguay továbbjutása, míg a B csoport esélyesei, Portugália és Spanyolország megszerezték első győzelmeiket. A három meccs közös pontja, hogy egyaránt 1-0-ra végződtek. Mindhárom gólszerző, Cristiano Ronaldo, Luis Suarez és Diego Costa a három spanyol óriás, a Real Madrid, a Barcelona, illetve az Atletico Madrid játékosa.

 

A Szaúd-Arábia felett aratott 1-0-s sikerrel Uruguay, valamint a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó-világbajnokságon az A csoport küzdelmeinek második fordulóját követően.  A szerdai találkozó a torna eddigi egyik leggyengébb színvonalú összecsapása volt, a mérkőzést egy óriási kapushibának köszönhetően a századik válogatottságát ünneplő Luís Suárez döntötte el a 23. percben.  Az orosz és az uruguayi válogatott jövő hétfőn egymás ellen dönt a csoportelsőségről.

 

Juan Antonio Pizzi, a szaúdiak szövetségi kapitánya négy helyen változtatott a nyitómérkőzésen a házigazda oroszoktól ötgólos vereséget szenvedő együttesén, többek között a kapuban ezúttal Mohammed al-Ovajsz kapott bizalmat. Az al-Ahli hálóőre tett arról, hogy ne legyen teljesen eseménytelen az első félidő, ugyanis egy szögletnél olyan borzalmasan mozdult ki, hogy a századik válogatottságát ünneplő Luís Suáreznek könnyű dolga volt a befejezéssel.
    

A második játékrészre még tovább esett a színvonal, szinte valódi nagy helyzet nélkül hozták le a csapatok a második negyvenöt percet. A dél-amerikaiak sikere egy percig sem forgott veszélyben.

A B csoport második fordulójának moszkvai nyitómérkőzésén az Európa-bajnok portugál válogatott 1-0-ra legyőzte a marokkói csapatot. Az észak-afrikai együttes 19 veretlen mérkőzéssel érkezett az oroszországi tornára, amelyen második vereségével az első búcsúzó lett annak ellenére, hogy az Irántól és Portugáliától elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával is fölényben futballozott.

 

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a portugálok számára, ugyanis egy szögletet követően a marokkói védők éppen a rivális legjobbjáról feledkeztek meg teljesen, Ronaldo öt méterről nem is hibázott. Ezzel megdöntötte Puskás Ferenc Európa-rekordját, a Real Madrid támadója már 85 válogatottbeli gólnál jár. Ronaldo a spanyolok elleni első mérkőzésen háromszor is eredményes volt, akkor érte be az addigi csúcstartó, 84 gólos Puskást.
    

 

Ezt követően az Európa-bajnok átadta a területet az észak-afrikai csapatnak, amely veszélyes támadásokat vezetett, de csak kisebb helyzetekig jutott, gólig nem. Sőt, a szünet előtt Guedes megduplázhatta volna a portugálok előnyét, ám a marokkói kapus bravúros reflexmozdulattal hárított.
    

A második félidő egy csúnyán elrontott Ronaldo-lövéssel indult, ezt követően viszont ismét a marokkóiak irányítottak, Rui Patricio bravúros védései akadályozták meg az egyenlítő találatot. Az afrikai csapat nagy erőkkel rohamozott egészen a lefújásig, de hiába próbálkozott rendületlenül, nem sikerült betalálnia, így biztosan búcsúzik a csoportkör után, míg - ha nehezen is, de - Portugália megszerezte első győzelmét a vb-n.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup, Zürich, Switzerland. 43M likes. The Official Facebook Page of the 2018 FIFA World Cup Russia www.fifa.com/worldcup

 

A csoport másik találkozóján  a spanyol válogatott 1-0-ra legyőzte az iráni együttest.  A spanyolok az Európa-bajnok portugálok elleni 3-3-as döntetlennel, míg az irániak a Marokkó felett aratott 1-0-s, meglepő sikerrel kezdték a tornát.
    

A találkozó első félideje komoly spanyol mezőnyfölényt hozott - 73 százalékban birtokolta a labdát az európai csapat -, ám nagy helyzetet a nyolc éve aranyérmes ibériaiak sem tudtak kidolgozni a szünetig, míg az irániak erejüket a védekezésre fordították.
    

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup, Zürich, Switzerland. 43M likes. The Official Facebook Page of the 2018 FIFA World Cup Russia www.fifa.com/worldcup

A fordulást követően rögtön nagy lehetőségek adódtak a nagyobb sebességre váltó spanyolok előtt, s bár az irániak is tudtak veszélyeztetni, egy szerencsés találattal megérdemelten szerzett vezetést a vb előtt kinevezett Fernando Hierro együttese. Az irániakat nem fogta meg a hátrány, lesgólig jutottak, ám a mezőnyben változatlanul irányító spanyol válogatott megtartotta előnyét, és begyűjtötte a három pontot.

 

A csoport:
Uruguay – Szaúd-Arábia 1-0
gól: Suarez (23.)

A csoport állása: 1. Oroszország 6 pont (8-1), 2. Uruguay 6 pont (2-0), 3. Egyiptom 0p (1-4), 4. Szaúd-Arábia 0p (0-6)

 

B csoport:
Portugália
– Marokkó 1-0
gól: Ronaldo (4.)

Irán – Spanyolország 0-1
gól: Diego Costa (54.)

A csoport állása: 1-2. Spanyolország, Portugália 4 p (4-3), 3. Irán 3p., 4. Marokkó op.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: