2012-02-14 16:14:03• hírek • Kocsis Zoltán

A nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit az új Sürgősségi Osztály

Noha a hivatalos megnyitóra másfél héttel ezelőtt, február 5-én került sor, keddtől minden beteg előtt nyitva van a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának kapuja.

„Gyakorlatilag a költözést kellett befejezni az elmúlt másfél héten, valamint az utolsó próbákat, teszteket végezték el a szakemberek", mondta Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, aki ez ügyben rövid munkalátogatást tett az intézményben.

Amint annak idején beszámoltunk róla, az új sürgősségi osztály kialakítása összesen 6,95 millió lejbe került. Ebből 2,23 millió lejt a Szatmár Megyei Tanács fedezett, a fennmaradó összeget pedig az Egészségügyi Minisztérium bocsájtotta rendelkezésre. A minden igényt kielégítő, európai színvonalú intézmény évi szinten mintegy 55-60 ezer pácienst képes ellátni, mondta a megnyitó alkalmával Adriana Moldovan főorvos.

Csehi ezúttal is megerősítette, hogy a Szatmár megyei egészségügy fejlesztése továbbra sem ért véget. Április hónapban elkészül az onkológia, míg ezen a héten a régi kórház felújításának licitálását készítik elő.

Emellett folyamatban van a Poliklinika felújítása is, ahová digitális röntgengépet szeretnének vásárolni. A középtávú cél, hogy a Nagykárolyban, Tasnádon és Avasfelsőfaluban található városi kórházakat is hasonlóképpen szereljék fel. Ez lehetővé tenné, hogy a megyei egészségügyi intézmények állandó kapcsolatban legyenek egymással.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: