2018-08-02 11:03:47• hírek • Szatmár.ro

A nagykárolyiak, tasnádiak és máramarosszigetiek sem maradnak ki a PMN hangulatából

A Partiumi Magyar Napok az elmúlt 16 év során Erdély és a Partium egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát, amely kiemelkedő helyet foglal el a romániai rendezvénypalettán, mint a régió egyik legrégebbi magyar programsorozata.

A tavalyi arculatfrissítés után a 17. PMN programfelhozatalában és az előadások minőségében próbálja túlszárnyalni az elmúlt éveket. Idén augusztus 20-a és 26-a között szervezik meg a Partiumi Magyar Napokat Szatmárnémetiben.


A rendezvény nemrégiben megtartott sajtótájékoztatóján Stier Péter elmondta: idén több újítást is bevezetnek a szervezők, az egyik legnagyobb változás az lesz, hogy a PMN színházi előadásai nyitnak a román közönség felé is, hiszen idéntől valamennyi színházi előadás román felirattal lesz megtekinthető. Stier hozzátette: a 17. PMN a felsoroltak mellett a gyerekprogramok, kézműves termékeket kínálók számában is újít, hiszen mindkettőből az elmúlt évekhez képest jóval nagyobb számban várják majd az érdeklődőket.


Szőcs Péter, az Identitas Alapítvány elnöke, a rendezvény társszervezője beszélt arról, hogy idén a PMN kilép Szatmárnémeti határain kívülre, hiszen most először Nagykároly, Máramarossziget és Tasnád is bekapcsolódok az egy hetes kulturális és szórakoztató forgatagba. Ehhez kapcsolódva Pataki Csaba, a megyei RMDSZ elnöke elmondta: ez azért is fontos kezdeményezés, mert így azokhoz is eljut a PMN, akiknek nincs lehetőségük a megyeközpontba utazni. Ezáltal nemcsak a városi, hanem a megyei turizmus is fejlődik, valamint eljuttatják a magyar kultúrát a szórványba is.


A programokról egyelőre még nem sokat árultak el a szervezők, annyi azonban bizonyos, hogy képviselteti magát a Budapesti Magyar Állami Operaház, a fiatalokat és a minőségi zene kedvelőit pedig Király Viktor és Herczku Ágnes csalogatják ki a Református Liceum udvarára. A rendezvényre végül egy olyan előadó teszi a koronát, mint a legendás Demjén Ferenc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: