2008-06-10 14:21:23• hírek • Szatmar.ro

A múzeum munkájával ismerkednek

 Kéthetes alkotótábort szerveztek a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek.

A Szociális Közszolgáltatási Osztály (SPAS), a Szatmár Megyei Múzeum illetve a Nyíregyházi Józsa András Múzeum egy Phare CBC program keretében hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett alkotótábort.

A kéthetes tábor célja megismertetni a múzeum tevékenységét, többek között rálátást adni a kutatások menetére, illetve a restaurálási munkálatok folyamatára. A táborban 15, 10-14 év közötti gyerek vesz részt, akikkel körülbelül tíz tanár foglalkozik.

A tábor első három napján a diákok a Nagykároly Bobáldi régészeti bázison kreatív alkotási módokkal ismerkedhetnek meg mint például képrajzolás, cserépmosás, ragasztás, festés, textíliákkal való foglalkozás, továbbá környékbeli tanulmányi kiránduláson vesznek részt. A tervezett programok egy része a múzeum főépületének restaurátor műhelyében zajlanak majd.

-Ehhez hasonló tábort még nem szerveztünk. Különböző alapítványokkal együttműködésben kirándulni, múzeumlátogatásra már többször elvittük a gyerekeket, de ez most sokkal szélesebb körű, izgalmakkal teli két hét lesz mindenki számára. Ha most jól sikerül jövőre is mindenképpen megszervezzük – tájékoztatott Szőcs Péter, a Megyei Múzeum igazgatója.

P.A. 

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: