2012-05-11 14:58:34• hírek • Póti Orsolya

PromoStreet címmel nyílt kiállítás

Újabb fotográfiai kiállításnak adott otthont a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériája május 11-én, pénteken. Ez alkalommal Teodor Radu Pantea fotográfus mutatta be alkotásait a Szatmári Prisma Fotóművészek Egyesületének jóvoltából.

PromoStress címmel nyílt kiállítás a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban május 11-én a Prisma Fotóművészek Egyesületének szervezésében. Ez alkalommal Teodor Radu Pantea, a Nagyváradi Művészeti Egyetem tanára mutatkozott be alkotásaival első alkalommal Szatmárnémetiben.

A fotóművésznek számtalan kiállítása volt itthon és külföldön egyaránt, valamint több rangos fotóversenyen is jutalmazták. A jelenlegi kiállítást Anna Alcazar, a Prisma Fotósok Egyesületének tagja nyitotta meg, aki néhány szóban ismertette a művész munkásságát és elmondta: az érdeklődők Pantea street fotósorozatának egyik különleges részletét látják, azt, amelyikkel fel akarja hívni az emberek figyelmét a reklámplakátokkal telezsúfolt épületekre, utcákra.

Alcazar után Pantea vette át a szót, elmondván: körülbelül négy-öt évvel ezelőtt, Bukarest utcáit járva figyelt fel arra, hogy az épületek már-már alig látszanak a rengeteg reklámplakáttól, felirattól. Úgy érezte meg kell örökítenie ezt a zsúfoltságot, egyfajta figyelemfelkeltés céljából.

A kiállításmegnyitón jelen volt Ilyés Gyula polgármester is, aki örömét fejezte ki az iránt, hogy újabb fotóművészeti kiállításnak ad otthont a polgármesteri hivatal. „A fotókat nézegetve jobban szembetűnik az, hogy mennyi plakát, reklám veszi el a járó-kelők figyelmét, illetve takarja el az építőművészeti remekeket. Ez a jelenség elsősorban nagyvárosokra jellemző, szerencsére Szatmárnémeti megóvjuk ettől" - mondta el a polgármester.

A fotóművész ígéretet tett afelől, hogy a közeljövőben más alkotásokkal érkezik Szatmárnémetibe, ugyanis még számos projekt van a tarsolyában.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: