2012-12-06 16:20:41• hírek • Póti Orsolya

A művészeti líceum kisdiákjait is meglepte a Mikulás

Mikulás napján, december 6-án a Szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum I-IV. osztályaiban különféle foglalkozásokat szervezetek a tanítónénik. Volt olyan osztály, ahová a szülőket is meghívták, máshol pedig a gyakorló tanítónénikkel rajzolhattak, festhettek a kisdiákok.

A Szatmári Művészeti Líceumban sem zajlott eseménytelenül a csütörtöki nap, hiszen a reggeli órákban teli puttonnyal érkezett meg a Mikulás, délelőtt pedig különféle kézműves foglalkozásokba kapcsolódhattak be az I-IV. osztályos diákok.

Nichita Sulyok Juliánna, a harmadikos diákok tanítónője a szülőket is meginvitálta a Mikulás-napi foglalkozásra, melynek keretében karácsonyfadíszeket, hóembert és egyéb, az ünnepekhez kapcsolódó tárgyakat készítettek újrahasznosítható anyagokból a gyerekek és az anyukák. Az ügyes kezek felhasználták a tojástartókat, a kartondobozokat, műanyag poharakat és más újrahasznosítható holmit.

Az elsősökhöz a Mikulás után a gyakoroló tanítónők látogattak el, akik meséket és verseket olvastak fel a kicsiknek, valamint festettek és rajzoltak velük. Blatniczki Cecília tanítónő a Szatmár.ro-nak elmondta: bár minden elsős diák zene szakos, mégis nagyon élvezik a különféle kézműves foglalkozásokat és szívesen kapcsolódnak be ezekbe.

Az elsősök egyébként egy Luca-napi műsorral is készültek, amelyet a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület december 12-i rendezvényén is bemutatnak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: