2019-03-29 10:40:50• hírek • Bede Emőke

A munkaügyi miniszter közbelépése sem oldotta meg az Electrolux-ügyet

Immár negyedik hete tart az Electrolux munkásainak sztrájkja, mellyel magasabb fizetést, jobb munkakörülményeket és megbecsülést szeretnének kivívni.

A helyzet feltérképezése és potenciális megoldása céljából csütörtökön Szatmárnémetibe érkezett a munkaügyi miniszter, ám egyelőre úgy tűnik, látogatása nem hozta meg a várt eredményt.

 

A Cartel Alfa szakszervezet vezetője szerint a csütörtöki találkozók semmit sem változtattak a helyzeten. Sorin Faur a gyár előtt strázsáló, több mint négyszáz főt számláló tömegnek péntek reggel töviről hegyire elmesélte, mi történt a találkozó során, és összességében eredménytelennek értékelte azokat.

 

Ebből kifolyólag a szakszervezet és a sztrájkolók továbbra is az Electrolux vezetőségének lemondását követelik. A történetben azonban csavar következhet, ugyanis a vezetőség a gyár más országba történő áthelyezését is a potenciális megoldások között tartja számon.

 

Ám a munkát beszüntető alkalmazottak nem csak a cég hozzáállásával elégedetlenek, hanem a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőségével (ITM) is.

 

Mint hangoztatják: annak ellenére, hogy jelentették a hatóság felé, hogy nem kapták meg a nekik járó ételjegyeket, az ITM nem tette meg a szükséges lépéseket, azaz nem kezdett ellenőrzésbe az Electrolux háza táján. Nem indítottak vizsgálatot azzal kapcsolatban sem, hogy a cég a munkát beszüntető alkalmazottak helyére új embereket vett fel, holott ezt a törvény tiltja.

 

Mindezekkel kapcsolatban a szakszervezet vezetői nem tartották kizártnak, hogy a jövő hét folyamán tiltakozásképp a felügyelőség székhelye elé vonuljanak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: