2020-07-22 11:03:06• hírek • Agerpres

A munkaügyi miniszter jövő héten javaslatot tesz a gyerekpénz lehetőségek szerinti növelésére

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter / gov.ro
Violeta Alexandru munkaügyi miniszter / gov.ro

A jövő héten javasolni fogja a kormánynak a gyerekpénz emelését, azonban csak annyi százalékkal, amennyit a büdzsé lehetővé tesz, jelentette be Violeta Alexandru munkaügyi miniszter kedd este.

Rámutatott, finanszírozási forrás hiányában a gyerekpénz megduplázásának ígérete felelőtlenség.

'Tudatában vagyunk az alkotmánybíróság döntésének és megoldást fogunk találni. A PNL emelte már a gyerekpénzt. Nem arról van szó, hogy nem értjük meg, vagy nem vagyunk tudatában annak, hogy szükség van erre. De megduplázni...(...) A gond az, hogy a büdzsé ennyi, ebből kell fedezni minden szükségletet. Nem vall felelős hozzállására egyik napról a másikra megduplázni valamit, anélkül, hogy megmondanád, milyen pénzből. (...) Nőni fog a gyermeknevelési pótlék. Jövő héten javasolni fogom a kormánynak a pótlék megemelését, azonban csak annyival, amennyi a büdzsé szempontjából még fenntartható' - nyilatkozta a munkaügyi miniszter a B1TV műsorában.

A pénzügyi minisztérium hamarosan megvonja a költségek és bevételek mérlegét eme koronavírus-járvány sújtott időszak után és kiderül, milyen lehetőségek vannak, mondta még Alexandru, leszögezve azonban, hogy a nyugdíjak biztosan nőni fognak.

Leszögezte, az országot nem ígéretekkel kell kormányozni, ha pedig a Szociáldemokrata Párt (PSD) emelni akarta volna a nyugdíjakat, megtette volna azonnal, amikor kormányon volt.

Ami pedig az európai alapok esetleges felhasználását illeti a gyerekpénz és a nyugdíjak emelésére, Alexandru hangsúlyozta, hogy az európai szabályok nagyon szigorúak ezen a téren, a pénzeket nem lehet ide-oda tologatni, mert azoknak világos és jól meghatározott felhasználási előírása van: beruházásokra és más fejlesztési projektekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: