2020-05-19 08:29:35• hírek • Bede Emőke

A munkatempó gyorsítását kérte a prefektus

Radu Bud Szatmár megyei prefektus a út- és hídügyi igazgatóság kolozsvári helyettes igazgatójával, Vasile Sabauval és Giorgio Gasparetto munkavezetővel együtt látogatott ki hétfőn a szatmári körgyűrű építkezésére, majd a terepszemle után egy közös ülésen értékelték ki a látottakat.

Az ügyben kiadott közlemény szerint a munkálatok az ütemtervnek megfelelően zajlanak, főleg ami a felüljárókat és a Szamoson átívelő hidat illeti, a kormánybiztos azonban úgy véli, ettől hatékonyabb munkatempóban is dolgozhatna a kivitelező. A prefektus arra kérte az ITINERA képviselőit, teljes gőzzel dolgozzanak, hiszen őszre legalább a Károlyi és a Petei utat összekötő szakasznak el kellene készülnie, 2021. június 23-ra pedig a teljes körgyűrűnek használatra készen kell állnia.


A prefektusi hivatal közleményéből emellett az is kiderül, hogy a körgyűrű felüljárói előrehaladott és nagyon előrehaladott állapotban vannak, kivételt csak a Szatmárnémeti – Halmi/Nagybánya vasúti vonal felett átívelő felüljáró jelent, ott ugyanis még át kell telepíteni egy gázvezetéket is a munkálatok folytatása előtt.Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: