2009-05-17 16:58:46• hírek • Ferenczi Noémi

Ellenőriztek a munkaügyisek

Az elmúlt hónapban a munkaügyi előírások betartását ellenőrizték szerte a megyében a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szakemberei. Több helyen hiányosságokra bukkantak, emiatt sok munkáltatót pénzbírság kifizetésére köteleztek.

Az áprilisi hónap folyamán a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szakemberei 207 ellenőrzést végeztek, mely során 116 esetben a munkaviszony tisztázottságát, 91 esetben pedig a munkavédelmi előírások betartását vizsgálták. Összesen 269 esetben tapasztaltak szabálytalanságot, a kirótt pénzbírságok összege 114 500 lej. A munkatörvénykönyv előírásainak áthágása miatt 19 esetben büntettek, melyből 13-at feketemunkáért. A 13 munkáltatót 39 ezer lej pénzbírság kifizetésére ítélték, 26 személy illegális alkalmazása miatt.

 

Hat esetben csak írásbeli figyelmeztetést róttak ki a szakemberek, főleg a munkaidő, a szabadnapok be nem tartása miatt.

A munkavédelmi előírások be nem tartása miatt 70 esetben róttak ki büntetést, melyből 3 pénzbírság és 67 figyelmeztetés. A munkáltatók haladékot kaptak a szakemberek által tapasztalt hiányosságok kezelésére.

A Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökséghez összesen 82 bejelentés érkezett az elmúlt hónap során. A legtöbb esetben kifizetési problémákat jeleztek az ügynökségnek, de voltak a túlórázásra vonatkozó szabálysértések is - olvasható a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.


Sok esetben csak figyelmeztetést róttak ki a munkaügyisek
Sok esetben csak figyelmeztetést róttak ki a munkaügyisek


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: