2009-04-23 18:44:57• hírek • Parajdi Andrea

A multikulturalitást hangsúlyozták

Megnyitották a Német Kulturális Napok rendezvénysorozatot, amelynek programsorozata idén az elmúlt húsz év változásaira próbál rávilágítani. Az eseményre több közjogi méltóság is városunkban érkezett.

Április 23-án, csütörtökön 16 órai kezdettel a Vasile Lucaciu úton található Ifjúsági Központban tartották az idei Német Kulturális Napok ünnepélyes megnyitóját, amelyet immár nyolcadik alkalommal szerveznek meg. A népes publikumot Johann Forstenheizler, a Szatmár Megyei Német Demokrata Fórum elnöke köszöntötte, majd Irma Biebl az ifa kulturális menedzsere, Hermann Conrads, a Német Nagykövetség munkatársa, Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, és Nm. Ft. Schönberger Jenő megyés püspök is felszólalt.

A köszöntőbeszédek javarészt a szatmári vidék multikulturalitását hangsúlyozták. Schönberger Jenő megyés püspök foglalta tette leginkább érthetővé, miért fontos a különböző kisebbségek békés együttélése. Mint mondta: az ősei svábok, tanulmányai során azonban magyarrá vált, s hazája pedig a románok országa, Románia.

A magas rangú vendégek köszöntő szavai után 17 órától vándorkiállítás nyílt, amely a hatvan éves ADZ, német nyelvű napilapot kívánta bemutatni. A vándorkiállításon Ralf Steinbrück, az ADZ főszerkesztő-helyettese mondott bevezetőt, majd Benjamin Jozsa olvasta fel az ADZ-ben megjelent legjobb írásait.

A Német Kulturális Napok vasárnapig tart. A rendezvény részletes programja itt olvasható.

Megnyitották a Német Kulturális Napokat, több díszvendég is városunkba érkezett

A köszöntőbeszédek javarészt a Szatmári vidék multikulturalitását hangsúlyozták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: