2016-01-23 13:15:20• hírek • Szatmár.ro

A mozgássérültek életét könnyíti a Mobility Jud.

Mozgássérültek számára alakít át gépjárműveket a megyei tanács és a társadalomvédelem cége.

A rendkívüli tanácsülés egyik pontjában arról határoztak a tanácsosok, hogy megemelik a Mobility Jud. cég alaptőkéjét. Mint kiderült, a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság közös cége egy, a régióban egyedülálló szolgáltatást nyújt majd. Egy autószervizt hoznak létre a Gorunului utcában, ahol mozgássérült személyek számára alakítanak át személygépkocsikat. Ilyen szolgáltatást az ország észak-nyugati régiójában senki nem végez, az országban is eddig két városban végezték el a sérültek életét megkönnyítő autó-átalakítást.

A szolgáltatás részeként nem csak a saját tulajdonban, hanem a közeli hozzátartozók tulajdonában levő gépjárműveken is elvégzik a szükséges változtatásokat, hogy abban könnyen lehessen szállítani a mozgássérült személyt, vagy akár az a volán mögé is ülhessen.

"Sajnos saját vezetés-oktatónk nincs, de az egyik, tulajdonunkban levő átalakított autót szívesen kikölcsönözzük olyan oktatónak, aki vállalja, hogy segít a mozgássérültnek jogosítványhoz jutni." - magyarázta Mariana Dragos, a Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője.

Tőle azt is megtudtuk, hogy a hozzájuk forduló mozgássérülteknek a segítségére tudnak lenni az autóvásárlásban is - azaz a részletre vett új gépjármű esetében át tudják vállalni a kamat kifizetését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: