2007-05-05 10:14:59• hírek • Szatmar.ro

A mobiltelefon nem káros

 Tájékoztató füzetet adott ki a Távközlési és Informatikai Minisztérium .

Az utóbbi időben egyre többet foglalkoztatja a közvéleményt, hogy milyen hatása van az egészségre a mobil kommunikációs eszközök által kibocsátott rádiófrekvenciás elektromágneses hullámoknak, éppen ezért a Távközlési és Informatikai Minisztérium feladatának tartja, hogy eloszlassa a téveszméket. A szaktárca tájékoztató füzetet adott ki  Mobil kommunikációs eszközök és egészségünk címmel.

A mobil kommunikációs eszközök fejlődésével párhuzamosan egyre többször felmerül a kérdés: az előnyök mellett nem okoz-e egészségügyi problémákat az egyre szaporodó hálózatok által okozott növekvő rádióhullám-terhelés? Ezekre a kérdésekre próbál a tájékoztató füzet válaszolni, kiemelten tárgyalva a mobiltelefonok működésével és szervezetünkre gyakorolt hatásával, lévén, hogy ez a legelterjedtebb a lakosság körében.  

Az eddigi kutatások nem mutatták ki, hogy a rádióhullámok káros hatással lennének az emberi szervezetre, tehát a tudomány jelenlegi állása szerint nem okozhatnak egészségügyi problémákat. Az Egészségügyi Világszervezet is ezen az állásponton van, hiszen a sugárzás mértékére vonatkozó  megengedhető határérték az egészségre bármilyen hatást kiváltó érték tizedrésze alatt van.A tájékoztató füzetben a rádióhullámokról szóló részletes ismertetés mellett megtalálható a hazai szabályozás, valamint a romániai és nemzetközi tudományos kutatások következtetései a lehetséges egészségügyi hatásokról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: