2011-09-12 16:58:04• hírek • Póti Orsolya

A misszió éve lesz a 2011/2012-es tanév

Tanévnyitó szentmisén vettek részt hétfőn délelőtt a Székesegyházban a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai, pedagógusai és a meghívottak.

Az ünnepi szentmisét, amelyen szép számmal megjelentek Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálta. Ezzel megkezdődött a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai és tanárai számára is megkezdődött a 2011-2012-es tanév.

Nm. Ft. Schönberger a szentmise elején Máriára és Jézusra irányította a figyelmet: „Ma, anyaszentegyházunk Mária neve napját ünnepli, iskolánk jelmondata pedig ‚Per Mariam ad Jesum' - Márián keresztül Jézushoz. Kedves diákok, tanárok, kívánok mindenkinek nagyon sok kegyelmet ebben az iskolai évben, hogy Máriát követve tudjatok Jézushoz jutni, gazdagodva tudásban, lelkiekben, szellemiekben, de gyarapodva fizikailag is.

A szentmisén mutatkozott be Miklós Claudiu SJ., az iskola új spirituálisa, aki idén kezdi meg működését a szatmári egyházmegyében. A szentbeszédet mondó jezsuita spiri atya bátorító hangon szólt a diákokhoz, amikor azt mondta, ne féljenek szembenézni a kihívásokkal.

„A mai világban sok álmot lehet vásárolni, de ezek nem tartanak sokáig. Ebben az új évben álmodjatok olyan dolgokat, amelyek megvásárolhatatlanok, de szabaddá tesznek. Álmaid megvalósítása több erőfeszítést, akaratot és kitartást igényel, de kamatoztatja magát. Ezek mind Isten ajándékai." - mondta Mikós Claudiu.

A szentmisét követően az iskolaközpont igazgatója, Ádámkó István Csaba köszöntötte az egybegyűlteket, különösen a diákokat, valamint Pásztor Gabriella államtitkárt, Szász Pirsoka főtanfelügyelő-helyettest, valamint a megye és a város előljáróit.

„Immár negyedik alkalommal tematikus évet hirdetünk meg: a 2011/2012-es tanév a misszió éve, melynek lényege mindenben Istent keresni, szeretni és szolgálni. Ezzel együtt küldetéstudatunkat szeretnénk megerősíteni, közös küldetésünk pedig nem más, mint a nevelés. Szülők, tanárok, diákok részéről egyaránt - hiszen a diákok is nevelik önmagukat és egymást. " - mondta el Ádámkó István Csaba, az iskolaközpont igazgatója.

Az ünnepélyes tanévnyitó végén az iskolaigazgató bemutatta a tanintézmény spirituális atyáját, az új osztályfőnökeit, ezt követően pedig a két tizenkettedikes osztály diákjainak segítségével az elsősök, valamint az iskola tanulói átvonultak a tanintézmény épületébe, ahol megtartották az első osztályfőnöki órákat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: