2020-01-08 11:52:39• hírek • Bede Emőke

A mínuszokban különösen érdemes figyelni a vízórákra

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A decemberi enyhe tél után a január rég tapasztalt mínuszokkal köszöntöt be: a hőmérő higanyszála napközben sem kúszik 2-3 Celsius fok fölé. Ilyenkor a vízműveknél megnövekszik a bejelentések száma, hiszen a téli hideg könnyen komoly károkat okozhat a fagy ellen nem védett vízmérőkben és vízhálózatokban.

Leitner János, az Apaserv Rt. vezérigazgatója a Szatmár.ro megkeresésére elmondta, szerencsére a szatmári vízszolgálató által lefedett területről ebben az évben alig-alig kaptak fagyásos problémákkal kapcsolatos bejelentéseket, az előző években sokkal több kárt okoztak a mínuszok. 
 

Kis odafigyeléssel megelőzhető a baj, ezzel nem csak sok utánajárástól, de egy váratlan kiadástól is megkímélhetjük magunkat. Az igazgató azt tanácsolja a lakosságnak, hogy fokozottan figyeljenek oda arra, hogy az aknatetők megfelelően le legyenek zárva. Pincék, lépcsőházak esetén a nyílászárók biztosítása is sokat segíthet abban, hogy elkerüljük a bajt. Ha mégis megtörténik, amit a legkevésbé szeretnénk, akkor a fagyás okozta kárt az Apaserv felé kell jelezni. Miután regisztrálták a problémát, a vízszolgáltató munkatársai a helyszínre mennek, hogy elhárítsák a problémát. Ha a vízóra menthetetlenül megrepedt, akkor új készülékre lesz szükség, amelyet viszont annak kell megfizetnie, akinél a kár keletkezett – figyelmeztet Leitner.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: