2009-02-19 15:16:42• hírek • Parajdi Andrea

A minőségen javítanának

Módosításokat terveznek a tej- és kifli-programban, amelyek a jövő tanévben lépnének életbe. Cél , hogy minden iskolába megfelelő minőségű reggeli juthasson el.

Többször is beszámoltunk arról, hogy az óvodásoknak és az általános iskolásoknak járó tejet és kiflit szállító cég nem megfelelő minőségű reggelit juttat el a tanintézményekbe.

Mivel egy cég szolgálja ki a megye összes iskoláját, sok településre már nem tud friss tejet, vagy kiflit kihordani. A Megyei Tanács jövő évtől másképpen oldaná meg a reggeli kiszállíttatását. Ezt a szolgáltatást decentralizálni kívánják, vagyis a szállításra való szerződéskötés feladatát az egyes önkormányzatokra bíznák.

-Helyi szinten sokkal nagyobb lenne az ellenőrzés lehetősége, ezáltal pedig kétségkívül javulna a szolgáltatás minősége. A költségvetési törvény megengedi ezt a módszert, amennyiben a Megyei Tanács biztosítja a szükséges összegeket - tájékoztat Nagy Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács sajtóreferense.

Már tájékoztatták a megye polgármestereit erről a módosítási szándékról, akik eldönthetik, hogy kiveszik a részüket a tej- és kifli-program megszervezésében, vagy továbbra is számítanak a Megyei Tanács megoldására. A Megyei Tanács a 2008-as tanévre közel 7 millió lejből oldotta meg a tej és kifli biztosítását. Mivel szeptembertől már mézet is kell szállíttatni, erre a célra 9 millió lejt foglalnak bele az idei költségvetésbe.

Módosításokat terveznek a tej és kifli programban, amelyek a jövő tanévben lépnének életbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: