2017-11-01 07:47:17• hírek • Szatmár.ro

A ministránsokra hangsúlyt helyeznek

Második alkalommal rendezett képzés-hétvégét a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ministránsai számára október hónap utolsó péntekjén és szombatján az ifjúsági iroda, melyen többek között egyeztették a ministránsok szabályzatát az új liturgikus renddel.

Tizenegy plébániáról huszonketten vettek részt, ők az esti zsolozsma keretében megújították ígéreteiket.

Szombaton Schönberger Jenő püspök is kilátogatott hozzájuk és szentmisét mutatott be körükben. Már ezelőtt elgyakorolták az új rendnek megfelelő szerepüket, mindőjükkel elégedett lehetett a főpásztor, aki szentbeszédében emlékeztetett:

"Szent Simon és Júdás Tádé apostolok ünnepén a meghívásra is emlékezünk. Ahogy Jézus meghívta az apostolokat hitre, szolgálatra, majd küldte tanúságtételre, ugyanúgy tesz veletek ministránsokkal is. Ugyanúgy várja, hogy nem csak a templomban, de hétköznapi életetekben is tanúsítsátok, Krisztus követők vagytok. A szentmisén legyetek mindig összeszedettek, érezzétek át szolgálatotok szépségét és hangsúlyát is. Ha rátok néznek a hívek, ne érezzék úgy, hogy kizökkennek a szentmise hangulatából, épp ellenkezőleg, erősödjenek ebben."

Később még folytatták képzésüket, de csoportokba osztva részt vettek egy vetélkedőn is, melynek végén nem csak a győztesek vihettek haza ajándékot, hanem mindannyian kaptak egy-egy, értékes tudnivalókat tartalmazó ministránsfüzetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: