2018-12-18 11:11:12• hírek • Szatmár.ro

A mikolai Római Katolikus Plébánia és a Rákóczi Kulturális Egyesület téli programjai

A mikolai Római Katolikus Plébánia és a Rákóczi Kulturális Egyesület együttműködésében megannyi érdekes és szórakoztató program várja a település és a környék apraját és nagyját ezen a télen is.

Nagy az öröm mikolában. A Római Katolikus Plébánia egy laptophoz, projektorhoz és a vetítéshez használandó vászonhoz is hozzájutott a Bethlen Gábor Alap támogatásával. Az infotechnikai eszközök mellett kézműves foglalkozásokhoz szükséges alapanyagokat is kapott az intézmény.

 

A vetítőalkalmatosságot igazán változatos célokra használja a plébánia. A Mikolai templom mellett ide tartoznak Egri, Sándorhomok és Szárazberek templomai is. A településeken a hittanórák keretében és a miséken is hasznát veszik a gépeknek.

 

A kézműves foglalkozások igazán nagy sikernek örvendenek a fiatalság körében, melyekre havonta több alkalommal is sort kerítenek. Ilyen alkalom volt a vasárnapi ünnepváró délután is. A közös szorgoskodás közelebb hozza egymáshoz a közösség tagjait. Ismeretségek, barátságok szövődnek a jókedvvel és kézimunkával eltöltött szabadidős tevékenységek alkalmával.

 

Az egyesület januári és februári programkínálata még nem teljes, de biztonsággal állítható, hogy igen sokszínűnek ígérkezik az év eleje is.

 

Kézműves foglalkozásokkal, farsangi bállal és újévet dicsérő összejövetellel is készülnek az érdeklődők számára. Már tavaszra is körvonalazódnak a programlehetőségek. A több egyesület szervezésében létrejövő vándortáncház 2019 tavaszán látogat el a mikolai művelődési házba. Ez alkalommal a nagyváradi Soroglya zenekar szolgáltatja majd a talpalávalót.

 

Kövessék az egyesület munkásságát és programkínálatát, mert kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra kedves eseményeket és kikapcsolódási lehetőséget!

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: