2015-11-13 17:58:31• hírek • Kocsis Zoltán

A mezőny leggyengébb csapatát fogadja az Olimpia

A Karánsebes elleni izzadtságszagú szerdai győzelem után újabb hazai sikerre készül az Olimpia labdarúgó csapata. Noha Csík Tibor vezetőedző minden adandó alkalommal igyekszik tudatosítani tanítványaiban, hogy egyik meccs sincs előre megnyerve, ki ellen legyen bizakodó a szurkoló, ha nem a csoport messze leggyengébb csapata ellen.

Mert bár a táblázat néha nem őszinte - erre is figyelmeztet néha a szakember -, az nyilván nem lehet véletlen, ha egy csapat 13 forduló alatt mindössze négy pontot gyűjt össze. Márpedig a Resicabánya eddig október elején játszott egy gólnélküli döntetlent Pankotán, majd három héttel később legyőzte 3-1-re a Tatrang együttesét. Azóta viszont úgy kapott ki a Gaz Metan, a Kolozsvár és a Mioveni ellen, hogy gólt sem lőtt. Szintén hármas góltalansági sorozattal érkezett Szatmárnémetibe szerdán a Karánsebes is - remélhetőleg ez a sorozat sem fog megszakadni.

Mivel ez a forduló a visszavágó első játéknapja, értelemszerűen a két együttes az ősszel már találkozott egymással: még augusztusban az Olimpia 5-0-ra nyert Resicabányán. Cosmin Iuhas már a 19. percben betalált, majd Alex Bostina kétszer, Bogdan Faur és Gabriel Cadar egyszer-egyszer zörgette meg a hazai hálót. Nem ez volt azonban a legnagyobb zakó, amit a Resicabánya idén elszenvedett, hisz a Román Kupában kilencet kapott az aradi UTA-tól.

A hangulat sem a legjobb a kereten belül, nem elég ugyanis, hogy hónapok óta elmaradtak a fizetések, a szerdán Mioveni-ben 4-0-ra elveszített bajnoki után a tulajdonos úgy döntött, a játékosok nem utazhatnak haza a csapat buszával...

Csík biztosan nem számíthat az U19-es válogatottal selejtezőre készülő Denis Chivarira, mindent egybevetve azonban nem lehet más célja szombat délelőtt (11.00) az Olimpiának, mint a győzelem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: