2010-03-14 09:29:39• hírek • MTI

A mexikói drogcsata áldozatai

Több mint kéttucat ember halt meg Mexikó csendes-óceáni partvidékén, Guerrero államban szombaton drogkartellekkel vívott összecsapásokban.

A legsúlyosabb lövöldözés Ajuchitlan del Progreso városában, Acapulcótól 160 kilométerre északra volt, ahol - mint arról Valentín Díaz, Guerrero állam bűnügyi rendőrségének vezetője beszámolt - egy katonai járőr összetűzött drogkereskedőkkel. Itt egy katona és tíz fegyveres vesztette életét. Guerrero államban a "La Familia" klán uralja a drogüzletet.  
Acapulcóban négy lefejezett holtestet találtak - a kábítószer-kereskedők végzik így ki áldozataikat - továbbá egy agyonlőtt embert a városközpontban.

Acapulco közelében, Tuncingóban ismeretlen fegyveresek öt járőröző rendőrt lőttek le szombatra virradóra. Három szitává lőtt holttestet is találtak a környéken. Chiapas államban egy gépkocsiban robbant kézigránát: egy ember meghalt, egy másik megsebesült. A rendőrség feltételezése szerint a Zetas drogkartellhez tartozó férfiak egy rendőrőrs ellen akartak támadást elkövetni, s a kézigránát véletlenül robbant a járműben.

A kartellháborúnak már 15 ezernél több halottja van a latin-amerikai országban Felipe Calderón elnök 2006-os hivatalba lépése óta, dacára annak, hogy több mint 50 ezer katonával erősítették meg a rendőrséget a kartellek elleni harcra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: