2014-06-15 15:38:30• hírek • MTI

A "mesés négyes" és a fradista

A mesés négyes tagjai
A mesés négyes tagjai

Vasárnap az argentin válogatott révén újabb esélyes mutatkozik be a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, ráadásul a mostani torna egyetlen új szereplője, vagyis Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen és éppen a július 13-i döntő helyszínén, a Maracana Stadionban.

A szakértők a kétszeres aranyérmes argentinoktól az egész torna egyik leghatékonyabb támadó futballját várják elsősorban a nemzetközi sajtó által "mesés négyesnek" (Fab Four) nevezett, Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Sergio Agüero, Ángel Di María alkotta kvartettnek köszönhetően. A torna egyik nagy kérdése, hogy miként állítható meg ez a precízen működő gépezet, amelybe ráadásul beugrásra készen áll Ezequiel Lavezzi is, sőt sokak szerint Higuaín helye éppen miatta bizonytalanná vált.

Safet Susic, a bosnyákok szövetségi kapitánya a kerethirdetéskor még azt tervezete, hogy az argentinok játékának megnehezítése érdekében Messi személyes őrzőt kap, méghozzá a Ferencvárosban futballozó Muhamed Besic személyében. Azonban azóta saját bevallása szerint meggondolta magát, mert "nem szeretné csupán erre elpazarolni Besic képességeit", noha alkalmasnak gondolná a feladatra.

Az európai gárda szakvezetője egyúttal azt is megígérte, hogy csapata nem megilletődötten fog pályára lépni, mi több: azt tűzte ki célul, hogy a legjobb 16 közé jusson.

Érdekesség, hogy a két csapat tavaly novemberben, amikor még nem volt ismert a vb csoportbeosztása, találkozott egymással barátságos mérkőzésen, s akkor 2-0-ra a dél-amerikaiak győztek.

Argentína - Bosznia-Hercegovina 01.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: