2010-01-25 15:31:18• hírek • Szatmár.ro

A mesék szárnyán

Szombaton rendezik meg „A mesék szárnyán" című vetélkedő Szatmár megyei szakaszát.

„Október óta zajlanak a válogatók a megyei döntőre, több mint 660 diák vett részt az elmúlt hónapok folyamán a versenyben. Szombat délelőtt tíz órától pedig 120 kisdiák vághat neki az idei vetélkedő megyei döntőjének" - mondta el portálunknak Román Melinda tanítónő, a verseny egyik szervezője.

Az utolsó fordulóra is négy népmeséből kell felkészülniük a tanulóknak, amelyekből játékos tesztlapokon bizonyíthatják be felkészültségüket. Ezúttal is lesznek színezős feladatok, betűhálóból kell majd kiutat találniuk, rejtvényeket fejtenek, de keresztkérdésekre is választ kell adniuk a kisdiákoknak.

A szombati megyei fordulóról azonban már csak a két legügyesebb csapat, azaz nyolc diák jut tovább a márciusi nagyváradi országos döntőbe, hogy megyénket képviselje.

A tavalyi mesevetélkedőt egyébként a a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont „Zsenik", illetve a Mircea Eliade Általános Iskola „Boszik" csapatai nyerték meg, akik annyira ügyesek voltak, hogy a márciusi országos döntőn szintén első helyezettek lettek.


Több mint félezer diák vett részt a mesevetélkedő válogatóin
Több mint félezer diák vett részt a mesevetélkedő válogatóin


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: