2010-01-24 19:33:23• hírek • Gozner Gertrud

A mesék földjén

A Magyar Kultúra Napján  immár ötödik alkalommal rendezte meg „A mesék földjén" mesemondó versenyt a LiterArt Magyartanári Egyesület, amelynek idén is a szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskola adott otthont.

A megmérettetésre 58 Szatmár megyei, V-XII. osztályos diák nevezett be, a versenyzők nagy része pedig az V-VI. osztályba járók közül került ki.

A megyéből több mint húsz iskola képviseltette magát, a három kategóriát - V-VI., VII-VIII. és IX-XII. osztályosok - pedig szakmai zsűri értékelte, amely a Tanfelügyelőség képviselőiből és magyartanárokból állt.

A három kategóriában többen is a dobogóra állhattak, azonban közülük csak a legjobbak mennek majd a tavasszal Sepsiszentgyörgyön megrendezésre kerülő országos döntőre.

A mesemondó verseny megyei szakaszának idei legjobbjai: az V-VI. osztályosok között első helyezett lett Maskulik Dávid, a szatmárnémeti Hám János Iskolaközpont diákja, a VII-VIII. osztályosok közül Ivanov Annamária, a Dobrai Általános Iskola tanulója vitte el a pálmát, a IX-XII. osztályosok közül a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban tanuló Komsa Tamást tartotta első helyre érdemesnek a zsűri.

A további díjazottak: V-VI. osztályosok - II. díjas Győrfi József (Dobrai Általános Iskola) és Gáti Gábor (Egri Általános Iskola), III. díjas Banyi Denisza (Nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola) lett, dicséretet János Abigél (Bălcescu-Petőfi Általános Iskola) és Gergely Noémi (Ion Creanga Álatlános Iskola) kapott.

VII-VIII. osztályos kategóriában II. díjas Óbis Réka (Kálmándi Általános Iskola) és Tóth Rudolf (Református Gimnázium) lett, III. díjban Muszka Előd (Bălcescu-Petőfi Általános Iskola) részesült, dicséretet pedig Kallós András (Lucian Blaga Általános Iskola) és Schwarckopf Aliz (Csanálosi Általános Iskola) kapott.

A középiskolai tanulók között második Fagea Sopronyi László (Hám János Iskolaközpont) lett, III. díjat Czibere Szintia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) kapott, dicséretben pedig Tóth-Pál Edit (Kölcsey Ferenc Főgimnázium), Huszti Brigitta (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) és Csobot Adél (Nagykárolyi Elméleti Líceum) részesült.


A megyéből több mint húsz iskola képviseltette magát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: