2012-01-03 11:37:50• hírek • Kocsis Zoltán

Tucatnyi részeget láttak el a Sürgősségin

Amint az lenni szokott, mozgalmas napjaik voltak a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztálya munkatársainak az ó és az új esztendő határán: december 31. és január 3. között összesen 461 személyt láttak el. Ez a szám majdnem százzal több, mint a tavalyi.

Szilveszteri specialitásként ezúttal is jelentős gondot okozott az alkohol: 12 személyt kellett ellátni túlzott alkoholfogyasztás miatt - eggyel, kevesebbet, mint a tavaly. Két főt közterületen, földön feküdve találtak, őket csak azt követően tudták azonosítani, hogy magukhoz tértek.

Január második napján tizenhárom személyt szállítottak kórházba, ők mindannyian trichinellózis-gyanús tüneteket produkáltak. Az egyaránt Aranyosmeggyesről származó betegeket további vizsgálatok lefolytatására a Járványkórházba internálták.

Az elmúlt három napon nyolc személy szorult ellátásra erőszakos cselekmények következtében, kettő közlekedési baleset miatt, három főt pedig kutyák haraptak meg. Az első két nap három gyerek látta meg a napvilágot, két lány és egy fiú.

A Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztálya az előző esztendőben összesen 51.510 személyt részesített egészségügyi ellátásban, közülük 13.855 volt gyerek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: