2017-06-22 10:15:16• hírek • Szatmár.ro

A mélyből jön a baj - elmarad a betervezett aszfaltozás a Decebal hídon

Egy bukaresti szakértő vizsgálta meg a hídon keletkezett repedést és egy helyen az aszfaltréteget is felvették. A felújítási tervvel lehet a probléma.

A polgármesteri hivatal nemrég jelentette be, hogy a Decebal-híd aszfaltján megjelent repedés miatt a felújítást végző cég mintegy 300 négyzetméteren újraaszfaltozza a burkolatot. Szerdán viszont nem kezdődött meg a munka, azért, mert úgy tűnik, hogy az újraaszfaltozásnak semmi értelme nem lenne. A felújítást végző zilahi székhelyű Drum Inserv Kft. ugyanis egy bukaresti független szakértőt kért fel arra, hogy elemezze a helyzetet. Szerdán pedig meg is vizsgálták a hidat fedő aszfaltburkolatot, illetve az alá is mentek. Úgy tűnik, az aszfatréteg alatt nincs rendben valami, onnan indul a repedés. 

Az újraaszfaltozás gyakorlatilag megállította volna a repedést - ha a burkolattal lenne baj. Ám a burkolat alatti rétegekben lehet gond, ott, ahol a felújítást végző cég nem is dolgozott. Ezért pedig hiába aszfaltoznának a megadott területen, ott hamarosan újabb repedés jelenne meg.

"A jelek ara utalnak, hogy nem kivitelezési hiba áll a repedés hátterében. Írásos szakvéleményt fogunk kérni és javaslatokat, hogy hogyan lehetne kijavítani a hibát. Valószínűleg a felújítási terv nem volt megfelelően körültekintő, abban lehetnek hiányosságok. A híd felújításának a projektjét a régi városvezetéstől örököltük, de nekünk kell most megoldanunk a feladatot" - mondta el a Szatmár.ro-nak Maskulik Csaba városmenedzser.

A jelenlegi helyzet szerint tehát egyelőre nem lesz forgalomkorlátozás a hídon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: