2008-04-07 21:50:13• hírek • Anna Szelényi

A méhen kívüli terhesség szimptómái

pregnant_womanIsmerd meg a méhen kívüli terhesség árulkodó jeleit.
Számos esetben a méhen kívüli terhesség nagyrészt egy normális terhesség tüneteit hordozza. Ezért mindenképp oda kell figyelnünk testünk reakcióira, hogy időben felimerhessük a veszélyes rendellenességet.
 
untitled_1A fájdalom a méhen kívüli terhesség első tünete. A fájdalom érezhető a has, a medence, a váll, vagy a nyak területén. Általában a fájdalom igen intenzív.

A szédülés, a gyengeség, valamint az ájulás érzetei aggodalomra adhatnak okot, hiszen ebben az esetben több mint valószínű, hogy súlyos belső vérzésekről van szó.

Hogy biztosak lehessünk, valójában egy méhen kívüli terhességről van-e szó, szükséges átesnünk egy nagyon precíz orvosi vizsgálaton.

Az orvosi vizsgálat egy laboratóriumi vizsgálatot is magéba foglal, amely során felmérik a HCG hormonok szintjét. Egy normális terhesség esetén ezen hormonok szintje két naponta megduplázódik az első tíz hétben, miközben a méhen kívüli terhesség esetében a hormonok szintje csökken.

A méhen kívüli terhesség kezelése egy operációt feltételez, melynek során eltávolítják a megtermékenyített petesejtet.

Az újabb teherbeesés esélye a műtét komplexitásától függ. Ha nem volt szükséges semmilyen más beavatkozás (petefészek, vagy petevezetékek műtéte), akkor több mint 50% esély van arra, hogy a páciens újból teherbe essen.

Ha petesejt eltávolításán kívül más beavatkozásra is szükség volt, egy normális terhesség esélye 50 százalék alá csökken.

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: