2020-07-30 07:51:39• hírek • Agerpres

A megyei vészhelyzeti bizottságok felhatalmazást kapnak a szabadtéri maszkviselés bevezetésére

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

A kormány fel fogja hatalmazni a megyei vészhelyzeti bizottságokat annak eldöntésére, hogy bevezetik-e a kötelező maszkviselést nyílt tereken is, bizonyos időintervallumokban, ha sok ember gyűl össze egy helyen - nyilatkozta a szerdai kormányülésen Ludovic Orban.

A kormányfő azt mondta, a megyei vészhelyzeti bizottságok felhatalmazást fognak kapni a szabadtéri maszkviselés elrendelésére olyan helyeken, ahol sok ember gyűl össze, és nem lehet tartani a másfél méteres távolságot. Példaként említette a piacokat, rakpartokat, vásárokat, szabadtéri ünnepségeket, de a választási kampányokkor megszokott gyülekezéseket is, amelyek alkalmával az emberek az előírt másfél méternél közelebb állnak egymáshoz.


A rendelkezés érvényes lesz többek közt a vasúti peronokra, buszmegállókra is - sorolta a miniszterelnök. A szabadtéri maszkviselésről a közegészségügyi igazgatóságok javaslatára a megyei vészhelyzeti bizottságok döntenek majd, és az a nap bizonyos óráiban lesz érvényes a zsúfolt helyeken - hangsúlyozta Orban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: