2019-11-01 08:50:34• hírek • Bede Emőke

A megyei tanácsosok megszavazták a 13 ANL-lakás odaítéléséről szóló listát

A Szatmár Megyei Tanács csütörtöki döntése értelmében hamarosan tizenhárom fiatal egészségügyi szakember költözhet be az intézmény fennhatósága alá tartozó ANL-lakásokba.

A 16 lakásos lakóházat a háromemeletes, egykoron a Szatmár Megyei Kórház archívumaként, majd az orvosi kamara székhelyeként használt épület helyén húzták fel. A lakás megszerzéséhez a fiatal specialistáknak egy pontosan rögzített feltételrendszernek kellett megfelelniük. A még év elején közzétett, mindenki számára hozzáférhető odaítélési kritériumrendszert figyelembe véve elmondható, hogy a megyei tanács a fiatal orvosokat szerette volna Szatmárnémetibe vonzani, azaz azokat, akik még nem töltötték be 35. életévüket a kérvény leadásának idejében.


Hogy pályázhassanak, ezen orvosoknak és családjuk egyik tagjának sem lehet tulajdonában más szatmári lakás, illetve más intézmények által odaítélt ingatlan sem. Az odaítélés egy másik feltétele az volt, hogy az igénylő álljon munkakapcsolatban egy olyan egészségügyi intézménnyel, melynek vezetéséről a Szatmár Megyei Tanács gondoskodik. Természetesen nem csak ezen alapfeltételeknek kellett eleget tenniük a sikeresen pályázóknak. Páldának okáért előnyt élveztek a házas, akár több gyerekkel is rendelkező specialisták, de azok is, akik olyan osztályokon dolgoznak, ahol komoly szakemberhiány tapasztalható.


A csütörtök délutáni tanácsülésen hozott döntés értelmében a következő szakorvosok költözhetnek be a 13 szolgálati lakásba:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: