2017-08-01 12:39:56• hírek • Szatmár.ro

A megyei tanácsnál is változott a bérezési rendszer

A Szatmár Megyei Tanács legutóbbi ülésén megszavazták a munkatársak új bérezési táblázatát.

A hétfői nap folyamán nem csak a megyeközpont polgármesteri hivatalának alkalmazottai örülhettek, hanem a megyei tanácsnál dolgozók is. Mindkét helyen a tanácsosok döntését követően egy átláthatóbb, igazságosabb, a hierarchiát követő bérezési rendszert vezettek be. Ez különbséget tesz a szerződéses munkatársak és a közalkalmazotti státuszban levők bérezésében is, úgy, hogy hatalmas különbségek azért ne legyenek. Eddig ugyanis megtörtént az is, hogy a megyei tanácsnál a két csoport fizetésében akár 40-50 százalékos különbség is volt. 

Az új bérezési tábla esetében figyelembe vették a környező megyékben adott fizetéseket is, Szatmár megye a bérszintet tekintve Szilágy és Máramaros megye között helyezkedik el.

Az új rendszer sokkal átláthatóbb, mint eddig volt, a munkatársak pedig nagyobb fizetést visznek majd haza, de az éves jövedelem tekintetében idén kevesebbet költ bérekre a megyei tanács, mint mondjuk tavaly. A furcsa helyzet úgy alakult ki, hogy a számvevőszék vizsgálata alapján január elsejétől a megyei tanács munkatársai pótlékok nélküli fizetést kaptak a 2009-es bérrács alapján. A 2016-os helyzethez képest a munkatársak száma is csökkent némileg, 238 munkahely szerepel a szerkezeti felépítésben, de csak 172 személy dolgozik.

Korrekt, egységes, a törvény szellemiségét betartó bérrácsot fogadtak el a tanácsosok a megyei tanács vezetősége szerint. Melyet erősít az is, hogy a prefektúrával és a munkatársak szakszervezetével is egyeztettek a kidolgozáskor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: