2014-08-25 18:44:25• hírek • Kocsis Zoltán

A megyei tanács is fejet hajtott az avasfelsőfalui matematikus előtt

Szimbolikusan fejet hajtott és anyagilag  megjutalmazta a Szatmár Megyei Tanács augusztusi ülésén Bud Vasile Andrei avasfelsőfalui egyetemistát, matematikust.

Az első egyetemi évére készülő fiatal az elmúlt években egy sor érmet nyert rangos nemzetközi matematikai versenyeken: 2013-ban bronzot, 2014-ben pedig ezüstérmet a Kolumbiában illetve a Dél-Afrikai Köztársaságban megrendezett Nemzetközi Matematikai Tantárgyversenyen, ezüstöt illetve aranyat a 2011-ben Jászvásáron illetve a 2013-ban Cirpuson megrendezett Balkán-bajnokságon, idén pedig ismételten megnyerte az országos tantárgyversenyt. De távozott már éremmel oroszországi és kínai versenyekről is.

Eredményeinek elismeréseként a megyei tanács úgy döntött: 3000 lejjel díjazza az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum, majd a Bukaresti Nemzetközi Informatikai Líceum egykori diákját. „Azt kívánom neked, hogy az ország képes legyen megtartani téged és ne kelljen külföldre menned ahhoz, hogy érvényesülni tudj", mondta a szokásos gratulációk után Pintea Alexandru PDL-és tanácsos.

„Az biztos, hogy Romániában fogok majd egyetemre járni. Hogy aztán mi lesz, azt nem tudom. Sajnos azt tapasztalom, Románia nagyon sokszor az értéktelenséget értékeli és ezt nem tudom elfogadni", válaszolta Bud.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: