2015-02-03 15:02:57• hírek • Szatmár.ro

A megyei tanács díjazta a hős csendőrt

Adrian Tataran hősies cselekedetét egy 2 ezer lej értékű kerékpárral díjazta a Szatmár Megyei Tanács.

Nemrég adtuk hírül, hogy a szatmárnémeti Május 14 lakótelepen egy rablást akadályozott meg egy szolgálaton kívüli csendőr. Adrian Tatar éppen személygépkocsijának lámpáiban cserélte ki az égőket a Grigore Ureche utcában, amikor néhány perccel 20.00 óra után egy nő segélykérésére lett figyelmes. Azonnal követte a hangot, ami Mihaela C.-hez vezetett. Az 50 éves riadt nő elmesélte, hogy három ismeretlen megtámadta, elragadta tőle táskáját és fel is lökték őt. A csendőrnek sikerült azonosítania az elkövetőket, akiket átadott a rendőrségnek.

A Szatmár Megyei Tanács kedd délben díjazta és ismerte el a hős fiatalember bátorságát. "Adrian Tataran bizonyított bátorságból, polgári öntudatból és az embertársai iránt érzett felelősségből" - mondta Adrian Stef, a megyei tanács elnöke. A csendőr cselekedetét elismerően méltatta Mircea Govor alelnök és Nicolae Bura, a megye menedzsere is.

Adrian Tatarant a megyei tanács egy 2 ezer lej értékű kerékpárral díjazta, ugyanis kiderült: a férfi hobbija a bicajozás.

A rendezvény keretében Stef kijelentette: aki hasonló bátor cselekedetről tud, szemtanúja ilyesminek, akkor azt jelezze a megyei önkormányzatnál - a bátor, embertársát önfeláldozóan segítő személyt pedig jutalomban fogják részesíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: