2011-12-16 14:06:40• hírek • Szatmar.ro

A tavalyinál több gyógykezelési jegyet értékesítettek

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztárnak idén 4228 gyógykezelési jegyet sikerült értékesítenie. Ez igen magas, több mint 95 százalékos kihasználtsági arányt jelent - derült ki a nyugdíjosztály adataiból.

Ebben az évben összesen 4419 gyógykezelési jegyet osztott ki a megyei nyugdíjpénztár, noha a kérések száma meghaladta a hatezret. A tavalyi évhez képest viszont csökkent a kezelési jegyeket igénylők száma, ugyanis akkor több mint tízezren nyújtottak be kérelmet. Idén főként a nyári hónapokban érkeztek kérések - júniusban 812, júliusban 1048, augusztusban 896.

A kiosztott jegyekből összesen 4228-at sikerült értékesíteni. Ez igen magas, 95,68 százalékos kihasználtsági arányt jelent. - tudtuk meg Eugenia Sabou-tól, a megyei nyugdíjosztály vezetőjétől.

A kérelmeket ebben az évben is pontrendszer alapján osztályozták és ítélték oda - tehát nem a kérelmek beérkezési sorrendje számított. Az elbírálásnál figyelembe vették a nyugdíj értékét, valamint azt, hogy a kedvezményes jegyeket igénylő volt-e már gyógykezelésen az elmúlt években. Azok a személyek például, akik politikai meghurcoltatást szenvedtek, illetve annak idején külföldre deportáltak, ingyenes kezelésben részesülnek.

A közalkalmazottak is üdülési jegyeket válthattak ki a nyugdíjosztályon. Ezek a jegyek július 7 és szeptember 30. között voltak érvényesek. A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztárnak 1.530 ilyen üdülési jegyet osztottak ki, melyből csupán 474-et sikerült értékesíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: