2015-08-31 16:19:27• hírek • Szatmár.ro

A megyei focicsapatokat támogatná a megyei tanács

A megyében játszó 55 focicsapat csapatonként akár 10 ezer lej támogatást is kaphat.

A hétfőn megtartott rendes havi megyei tanácsülés "Egyebek" pontjának részeként vetette fel Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, hogy a tanácsnak meg kellene találnia a törvényes lehetőséget arra, hogy a megyei focicsapatokat támogassa.

"Biztos vagyok benne, hogy van rá lehetőségünk, hogy segítsük a községek csapatainak működését. Ők a községek lakosságát képviselik, az embereket izgalomban tartja minden hétvégén a bajnokság. Csakhogy rengeteg csapat komoly anyag gondokkal küzd, vannak polgármesteri hivatalok, amelyeknek kimondottan gondot okoz az együttesek fenntartása. Pedig a játékosok önkéntesen, szabadidejüket feláldozva játszanak és készülnek a mérkőzésekre" - mondta az alelnök. Govor szerint ha a megyében működő 55 csapat mindenike csak 10 ezer lejt kapna, akkor megoldódna a legtöbb együttes anyagi gondja.

Panea Sándor tanácsos viszont inkább a fiatalok sportolási lehetőségeinek a támogatását, ificsapatok finanszírozását látta jobb megoldásnak. "Ha a fiataloknak lehetőségük lesz sportolni, valószínűleg kevesebben választják majd a kocsmákat" - mondta.

Mircea Govor szerint a templomokat is támogatni kellene, így akár a következő havi tanácsülésen már határozattervezet is lehet a két támogatási elképzelés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: