2017-07-11 08:50:14• hírek • Kocsis Zoltán

A megye több pontján is szinte annyit esett már, mint máskor egész évben

Ritkán tapasztalható esős nyarat élhetünk meg Szatmár megyében, főleg azt követően, hogy 2011 után egyik év szárazabb volt, mint a másik. Idén viszont Szatmár megye több pontján is szinte annyi csapadék hullt az első félévben, amennyi máskor egész évben szokott.

A Vízügyi Hivatal adatai szerint a megye legtöbbet áztatott régiója idén az Avas volt. Vasile Andries igazgató elmondta, hogy például Lajosvölgyén idén több mint 600 liter csapadék hullott négyzetméterenként. Ez az adat akkor mond csak valamit, ha tudjuk, a sok éves átlag 800-900 liter körül szokott mozogni. Egy egész év alatt! Nem csoda tehát, hogy az előző esztendőkkel ellentétben nincs gond Avasfelsőfalu ivóvíz-ellátásával, nincs szükség a fogyasztás mérséklésére.

Szintén jelentős mennyiségű csapadék hullott a Tövishátra, Homoród környékére: Borválaszúton évente 600-700 literes átlagot szoktak mérni, idén pedig már meghaladta a 400 litert.

A jelentős mennyiségű csapadék következtében a megye szinte valamennyi vízfolyásában magasabb a vízállás az ilyenkor megszokottnál. Ezzel együtt a magas vízszint sehol nem okozott gondot, mondta Andries.

Azt azonban még nem lehet kijelenteni, hogy az idei év különösen csapadékos, mondja a szakember, ugyanis a második félévben akár jelentősen vissza is eshet a lehulló csapadék mennyisége.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: