2012-05-29 18:01:00• hírek • Kocsis Zoltán

A megye legjobb végzős diákjait díjazta Csehi Árpád és Ilyés Gyula

A Szatmár Megyei Tanács és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal első alkalommal szervezte meg a „Kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulók díjátadó gáláját", amelyen közel nyolcvan kiemelkedően jól teljesítő diákot jutalmaztak.

A gálára teljesen megtelt a Dinu Lipatti Filharmónia kedd délután: diákok, szülők, rokonok, pedagógusok, önkormányzati vezetők szép számmal jelentek meg. Csehi Árpád és Ilyés Gyula mellett tiszteletét tette többek között Erdei István parlamenti képviselő, Günthner Tibor szenátor, Kovács Jenő és Véron András, Nagykároly illetve Tasnád polgármestere, Kereskényi Gábor, a megyeszékhely alpolgármestere.

Köszöntőjében Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke kiemelte, hogy Szatmár megye gazdagsága nem csak a termálvízben vagy a termőföldben rejlik, hanem a humán erőforrásban is. „Biztos vagyok benne, hogy egy tehetséges generáció nő fel és mi őket akarjuk motiválni és díjazni", mondta a tanácselnök, köszöntet mondva a tanintézményeknek, pedagógusoknak, szülőknek és maguknak a diákoknak.

Folytatva Csehi gondolatmenetét, Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere felhívta a figyelmet, hogy egy város, egy régió fejlődése mindig az ott élők képességeitől függ. „Hiába van infrastruktúra, hiába van technológia, ha nincsenek szakemberek, akik azt megfelelően tudják használni". A polgármester elmesélte, hogy akadt olyan érdeklődő, aki azért nem fektetett be Szatmárnémetiben, mert nem talált megfelelő szakembereket. „Szatmár - a város, a megye, a régió visszavár titeket!", üzente végül a végzősöknek.

A gálán hat település (Szatmárnémeti, Nagykároly, Tasnád, Avasfelsőfalu, Sárközújlak, Erdőd) 27 középiskolájának összesen 79 tanulóját díjazták: minden egyes líceumból a legjobb hármat. A díjakat Csehi Árpád és az érintett települések polgármesterei adták át.

A díjátadást időről időre egy-egy kis művészi műsor szakította meg. Varga Zsuzsanna és Koncz Kriszta Franz Schubert „Hattyúdalából" adtak elő egy részletet, majd Geszti Tímea szavalt  el egy Czuczor Gergely verset, aztán Mara Florentin mutatott be egy részletet William Shakespeare egyik művéből, végezetül Tudor Todut énekelte el Ronan Keating egyik dalát. A díjazottak listája ide kattitva megtekinthető!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: