2011-01-25 14:07:31• hírek • Szatmar.ro

A megye elnökéhez fordultak

Nem ismeretlen már a közigazgatási palotában dolgozók számára az a Serban Olga Margaréta, aki közel két évtizede próbálja megtalálni igazát, ám eddig mindhiába.

Problémáját az az egykor szülei birtokában lévő 1,14 hektár terület okozza, amelyet államosítottak, s már hosszas ideje próbálja visszaszerezni, ám mindhiába. Erre a nem túl nagy parcellára egyébként összesen haton jogosultak, Olga néni az, aki a többieket is képviseli az ügyben. A Sárerdőn volt ugyan a szóban forgó telek, mégis másutt és más értékű földet kívánnak számukra kiutalni, ez az amiért annyi ideje járja a hivatalokat orvoslatért.

A polgármesteri hivatalhoz több, mint egy évtizede leadott 197-es számú kérvénye iránt érdeklődve a 2000-es években azt a választ kapta, hogy még nem értek el a kiosztással ehhez a kérvényhez, majd egy későbbi alkalommal az illetékesek közölték, nem kaphatja vissza az igényelt területet, mivel oda egy templomot építettek. Az idős örökösök azonban leellenőrizték és semmilyen építményt nem találtak az egykori birtokukon.

Egy nagyváradi ügyvédnőhöz fordulva azt a tanácsot kapták, hogy próbáljanak kiegyezni egy másik területben, amire a Földkiosztó Bizottság egy Lázári környéki területet ajánlott fel a panaszosoknak. Ezzel a legnagyobb probléma az volt, hogy a felajánlott föld a panaszos elmondása szerint háromszor kevesebbet ért, mint egykori birtokuk.
A visszautasításra a bizottság egy újabb területet ajánlott fel, egy jobbat, amiről aztán kiderült, hogy a pusztadaróci szemétgödörről van szó.

A tanácselnök megígérte a panaszosnak, hogy próbál segíteni az ügyben, azonban ez nem az ő hatáskörébe tartozik, így a polgármesteri-, illetve a prefektusi hivatallal kellene valamilyen módon megoldást találni a közel két évtizedes problémára.

Pongrácz Károly Avasújvárosból jött segítségért. Utcájukat ugyanis folyamatosan veszélyezteti úgy a beltéri víz, mint a földcsuszamlás, mivel dombos területen helyezkedik el. A nagyobb esőzések alkalmával a víz elmossa az utakat, a tavasz közeledtével pedig az olvadások miatt még veszélyesebbé válhat a helyzet.

Csehi elmondta, tud a problémáról, de mivel csupán az elmúlt hétvégén született döntés a polgármester kilétéről, jogilag tehetetlenek voltak eddig. Az új polgármestert, Ludróczki Sándort telefonon keresztül élérve, a tanácselnök ígéretet kapott arra, hogy a közeljövőben megoldják a szóban forgó problémát.


Serban Olga két évtizede keresi igazát
Serban Olga két évtizede keresi igazát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: