2008-04-11 19:52:29• hírek • Szatmar.ro

Újabb borverseny

A Szatmár Megyei Mezőgazdasági Ügynökség idén is megszervezi a megyei borversenyt.
Idén sem maradhat el a Mezőgazdasági Ügynökség szervezésében megvalósuló megyei borászverseny, melyet idén ötödik alkalommal hirdettek meg.
 
A főszervező, dr. Scholtz Béla elmondása szerint, várhatóan idén egy nagyon színvonalas versenyt tudnak megvalósítani, amihez nagy mértékben hozzájárult az önkormányzat jelentős, mintegy 30 ezer lejes támogatása, amire a borverseny eddigi történetében még nem volt példa. Ezzel a támogatással bátorítani kívánják a termelőket, hogy minőségi borokkal rukkoljanak elő évről évre. Ebből az összegből a szervezők érdemleges díjakat és kitüntetéseket adhatnak a borverseny legjobbjainak. Díjazni fogják a legfiatalabb bortermelőket is, ugyanis általuk alakulhat ki egy új bortermelői generáció. Elismerik továbbá azokat is, akik palackozzák boraikat, mert munkájuk által hozzájárulnak a szatmári bor elismeréséhez.
A bormintákat jövő hét keddig kell leadni a Szilágypéri Polgármesteri Hivatalnál, vagy a Mezőgazdasági Igazgatóságon. Ezeken fel kell tüntetni a bor évjáratát, típusát, valamint termelőjét. A benevezési díj 15 lej. Fontos, hogy csak megyei borokkal lehet jelentkezni. Sajnos a tavalyi évben voltak visszaélési próbálkozások, de a szakmai zsűri ezeket rendre kiszűri.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: