2012-01-11 14:50:43• hírek • Póti Orsolya

A megszorítások ellenére javult a csendőrség munkája

A Szatmár Megyei Csendőrség 2011-es év tevékenységeiről számoltak be január 10-én az intézmény székhelyén. Gheorghe Avram főparancsnok kihangsúlyozta: a csendőrség fő munkája a közrend megteremtése és megőrzése.

Annak ellenére, hogy az elmúlt évben kétszer is átszervezésen esett át a megyei csendőrfelügyelőség, továbbra is a közrend megtermését és megtartását tartja fő feladatának. Az átszervezések következtében összesen 58 tisztség szűnt meg, és 31 csendőr hagyta el a struktúrát.

Az elmúlt év folyamán a csendőrök, a rendőrség és a határrendészet munkatársainak közreműködésével összesen 5123 bevetésen vettek részt a megye 173 településén. Ezek közül négy tiltakozó megmozdulás volt. A 2010-es évhez képest hatvan százalékkal csökkent a tiltakozó megmozdulások száma.

Több hatékony együttműködési akció zajlott a rendőrség és a csendőrség között, melyek keretében 117 bírságot osztottak ki és 28 bűncselekményt derítettek fel. A csendőrök és a rendőrök között egyre hatékonyabb az együttműködés - a megyében 1892 akciót szerveztek a közbiztonság megőrzése érdekében.

Megyei csendőrség 105 egyéni akciót hajtott végre a mezőgazdasági termékek lopásának megelőzése érdekében. A megyei csendőrség jelen pillanatban 31 gépjárművel rendelkezik, Gheorghe Avram főparancsnok az évértékelő gyűlés végén elmondta:  a csapat munkája a megszorítások ellenére javult, a rendőrség közreműködésének köszönhetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: