2014-07-08 11:50:32• hírek • Kocsis Zoltán

A megbukók 65%-a tiltakozik

Több mint félezer fellebbezés érkezett a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséghez az érettségi eredményének hétfői kihirdetését követően. A végleges eredményeket július 11-én, pénteken hozzák nyilvánosságra.

Amint arról beszámoltunk, hétfőn országszerte nyilvánosságra hozták a múlt hét péntekén véget ért érettségik eredményeit. Ezek szerint Szatmár megyében a vizsgázók 63,18%-a teljesítette sikerrel a megmérettetést, ami közel négy százalékkal jobb, mint az országos átlag (59,25%) és közel hat százalékkal jobb, mint a tavalyi megye átlag (67,82%).

Számokban beszélve ez azt jelenti, hogy a vizsgán megjelent 2208 diák közül 1395 érettségizett le, 813 viszont megbukott. Közülük 531-en éltek hétfő délután a fellebbezés lehetőségével. Ez azt jelenti, hogy az első lépésben megbukottak 65% kérte dolgozatainak újraértékelését. (Ez az arány a valóságban vélhetően kicsivel kevesebb, hisz elképzelhető, hogy nem csak azok fellebbeztek, akik nem mentek át, hanem néhányan azok közül is, akik sikeresen leérettségiztek, de elégedetlenek voltak a kapott jeggyel.)

Magasan a legtöbben, szám szerint 258-an a román nyelv és irodalom jegyeik újraértékelését kérték. A második helyen a matematika (85 fő), a harmadikon a biológia (59), a negyediken a történelem (48 fő), az ötödiken pedig a földrajz (47) található. Ezzel véget is ért azon tantárgyak listája, amelyek újraértékelését „tömegesen" kérték. Magyar nyelv és irodalomból, valamint informatikából ugyanis kilencen, közgazdaságból hatan, kémiából öten, fizikából hárman éltek a fellebbezés lehetőségével, német nyelv és irodalomból, valamint filozófiából viszont csak egy-egy személy.

A dolgozatokat július 8-10. között értékelik újra, a végleges eredményeket július 11-én, pénteken hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: