2012-04-03 16:25:05• hírek • Szatmár.ro

A média volt a téma a kedd reggeli műhelymunkán

A diákok a meghívottakkal a helyi sajtóról, újság és portálok közti különbségről és az internet veszélyeiről beszéltek.

„A média és az egyÉn" címmel Józsa János vezetésével került sor műhelymunkára a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban. A műhely célja a fiatalok médiafogyasztásának felmérése, a hírek közötti szelektálásuk, az értékes médiák iránti érdeklődésük felkeltése volt. A diákok megosztották gondolataikat a médiáról, a kulcsszavakat, amelyekkel kapcsolatban a diákok szavaztak is: pozitívnak vagy negatívnak tartják a megadott szavakat.

Az általánosságban vett sajtóról, médiáról folytatott beszélgetést követően a helyi médiákra terelődött a figyelem. A Friss Újság képviseletében Csuka Tímea szerkesztő, a Duna TV képviseletében Kirsch Norbert operatőr, a Szatmár.ro képviseletében pedig Czinzel László főszerkesztő osztotta meg tapasztalatait az újságírói munka kapcsán. A résztvevők közösen összehasonlították a nyomtatott és internetes sajtót, beszéltek sajátosságaikról, előnyeikről és hátrányaikról is.

A műhely-tevékenység során szóba került a Facebook is, s ezzel kapcsolatban több eldöntendő kérdés is: hogyan kell viselkedni a közösségi oldalon, milyen pozitív és negatív hatásai vannak a Facebok-használatnak. Bár összességében pozitív jelenségként értékelték a résztvevők a Facebookot, a meghívott újságírók figyelmeztették a gyermekeket: veszélyeket is rejt magában, ha valami életének túl sok mozzanatát osztja meg a közösségi portálon.

Diákok ismerkedtek a médiával

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: