2013-05-22 17:06:50• hírek • Póti Orsolya

A matematika napja Szatmárnémetiben

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség idén első alkalommal rendezi meg a Szatmári Matematika Napját, melynek keretében szemináriumok, előadások és vetélkedők várják a diákokat és a matematikát oktató pedagógusokat.

Május 24-26. között kerül megrendezésre a Szatmári Matematika Napja nevet viselő rendezvény a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szervezésében. Az esemény ünnepélyes megnyitójára a Szatmár Megyei Tanács nagy gyűlésteremében kerül sor péntek délután 13 órától, ezt követően pedig vetélkedőket rendeznek „Matematika - a klasszikus és a modern között" címmel.

Az általános iskolások vetélkedőjére a Balcescu-Petőfi Általános Iskolában kerül sor, a középiskolások pedig a „Ioan Slavici" Líceumban mérhetik össze tudásukat.

Szombaton 9 órától kirándulást szerveznek azon diákok számára, akik az országos matematika versenyeken képviselték Szatmár megyét, 10 órától pedig megrendezik a vidéki diákok tantárgyversenyének megyei szakaszát az aranyosmeggyesi általános iskolában.

15 órától az apai komplexumban kerül sor kerül sor a CLUBMATE Megyék Közti Szimpóziumra, amelyen az országból több jeles matematikus vesz részt.

Május 26-án, vasárnap a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség multimédiatermében kerül sor szimpóziumra „A modern technológiák népszerűsítése ma" címmel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: