2012-09-24 16:48:11• hírek • Póti Orsolya

Szép eredmények a lengyel-magyar történelmi vetélkedőn

Szatmár megyei diákok is részt vettek a szeptember 20-23. között, Zánkán megrendezett lengyel-magyar történelmi vetélkedőn. Úgy az általános iskolás, mint a középiskolás csapat szép eredményekkel büszkélkedhet - tudtuk meg Ács-Muhi Csilla történelem tanárnőtől.

A magyar és a lengyel nép történelmének közös vonásai, a két nép között kialakult, szoros történelmi barátság tiszteletére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Lengyel-Magyar Együttműködés 2012 keretében lengyel-magyar történelmi vetélkedőt hirdetett. A vetélkedő célja az volt, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék a hagyományos lengyel-magyar barátság történelmi alapjait.

A történelmi vetélkedőn részt vehetett minden magyar és lengyel fiatal, - Magyarországról és a határokon túlról -, aki még nem kezdte meg felsőfokú tanulmányait. A vetélkedőre három fős, középiskolát és általános iskolát képviselő csapat nevezhetett be.

„Szatmár megyét a Szamoskrassói „Bem József" Általános Iskola és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium középiskolás diákokból álló csapata képviselte a szeptember 20-23 között zajló döntőn" - mondta el Ács-Muhi Csilla a Szatmár.ro-nak.

Az általános iskolás csapatot Man Gabriella tanárnő, míg a Kölcseyseket Ács-Muhi Csilla tanárnő készítette fel, és Danku Pál helytörténésznek is sokat segített a felkészülésben. A Szatmár megyei diákok egyéniben és csapatban egyaránt jól szerepeltek, hiszen a Kölcsey csapata első, a szamoskrassói iskola csapata pedig a második helyen végzett. Egyéniben Gergely Balázs általános iskolás diák első lett, és ugyanebből a csapatból Bálint Dávid az ötödik helyezést szerezte meg.

A kölcseys csapatból egyéniben Dari Annamária a második, míg Dari Andrea a harmadik lett. A döntő témaköre a kisebbek számára Bem József élete és tevékenysége volt, míg a középiskolások a 20. századi magyar-lengyel kapcsolatokat kellett elemezzék.

Gratulálunk a diákoknak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: