2012-09-14 15:31:00• hírek • Szatmar.ro

A második napon megvan a második szatmári arany

Két nap, három érem, ebből pedig kettő arany: ez a Szatmárnémeti Sportklub tőrözőinek mérlege a Szatmárnémetiben megrendezett U20-as országos vívóbajnokság első két napján. Sebastian Flucus csütörtöki arany- és Bodó Benjámin bronzérme után a pénteki csapatversenyen a Sportklub első számú csapata sem talált legyőzőre.

A Bodó Benjámin, File Szabolcs, Flucus, Bogdan Dascalu alkotta négyes remekül startolt az esélyesebbnek kikiáltott Steaua ellen: 10-5 és 20-15 után már 28-18-re és 34-24 is vezetett egy adott pillanatban. Ekkor lépett pályára a csütörtöki bajnok Flucus, akin viszont erősen kiütöttek a fáradtság jelei, így Carapano 39-38-re kapaszkodott fel, visszahozva ezzel a fővárosiak reményeit. Főleg, hogy utolsóként az egyéniben bronzérmes Mihai Predescu lépett pástra, akinek ellenfele a csütörtökön a hetedik helyen végzett Dascalu volt. Utóbbi azonban olyan ellenállhatatlanul vívott, hogy felborította a papírformát és 45-38-as sikerhez segítette a Sportklubot.

Lengyel Éva, aki File Attilával és Izsáki Arnolddal közösen készítette fel a csapatot, még a döntő előtt elmondta: céljuk két érem volt, ezt pedig a fiúk már az első nap elérték. Ő maga is a Steauát tartotta esélyesnek, így annál boldogabb volt a finálé után. Ennek a sikernek már csak azért is különleges értéke lehet a fiúk számára, mert a díjakat az az Osváth Richárd adta át, aki szatmárnémetiként bronzérmet nyert a nemrég véget ért londoni paralimpián Magyarországnak.

„Számomra, aki először indult olimpián, hatalmas élmény volt a részvétel. Televízión keresztül már láttam olimpiát, de ott lenni, és teltház előtt versenyezni, élőben átélni mindezt, kimondhatatlan jó érzés volt. A záróünnepség hangulatát pedig soha nem lehet elfelejteni. Az olimpia előtt reménykedtem egy éremben, de mikor már elkezdtem a versenyt, láttam, hogy itt minden lehetséges. Végül összejött a bronz, a kínaiak egyelőre verhetetlenek, de azon igyekszünk, hogy ez ne sokáig legyen így. Magyarországon pillanatnyilag mintegy 10 paravívó van, míg Kínában több mint százötvenen űzik a kerekesszékes vívást", mondta Osváth, aki jelenleg Budapesten él, napi négy órában környezetvédelmi felügyelőként dolgozik, és tervei szerint elkezdi a kardozást is, amelyben négy év múlva szintén szeretne indulni a riói paralimpián.

A Szemák Tamás, Aldea Iulian, Bartók Alpár összetételű szatmári második csapat az ötödik helyen végzett a hatcsapatos mezőnyben.

A bajnokság szombaton a lányok egyéni és csapatversenyével folytatódik. A Sportklubot Evelin Petrişor, Magyar Petra, Varga Anett, Bujer Regina, Erdei Réka, Haidu Adriana és Lazin Alexandra képviseli majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: