2010-07-12 12:14:10• hírek • MTI/APA

Paul, a polip, pályája vége felé jár

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének kimenetelét is sikeresen jósolta meg Paul, a németországi Oberhausen óceanáriumában élő polip.

Az eddig is tévedhetetlennek bizonyult nyolckarú óriási népszerűségnek örvend Németországban, miután eddig a Nationalelf összes győzelmét, sőt a még a második csoportkörben a szerbektől elszenvedett vereséget is helyesen tippelte meg.

Gondozói pénteken előkészítették az ezúttal a spanyol, illetve a holland zászlóval díszített etetőket, és Paul habozás nélkül az ibériai lobogóval ellátott dobozból vette ki a kagylót. A bronzmeccs megjövendölése előtt viszont tíz percig "töprengett", mígnem végül "honfitársait" hozta ki győztesnek.

A polip korábban egyszer tévedett: a 2008-as Európa-bajnokság döntője előtt a németeket választotta, a finálét azonban a spanyolok nyerték 1-0-ra.

A két és fél éves puhatestűnek alighanem a mostani volt az utolsó futballjóslata, mivel a 2012-es Európa-bajnokságon már aligha működhet közre. A fejlábúak ugyanis ideális körülmények között sem élnek tovább három évnél. Az oberhauseni Sea Life Aquarium vezetője azonban már jelezte: gondoskodnak megfelelő utánpótlásról a lengyel-ukrán rendezésű Eb-re...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: