2019-11-24 08:55:31• hírek • Bede Emőke

A második forduló első két órájában közel 8 ezer Szatmár megyei állampolgár élt szavazati jogával

A 18 millió 286 ezer szavazásra jogosult polgár a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjeként második mandátumára pályázó Klaus Iohannis államfő és a parlament által októberben leváltott volt miniszterelnök, Viorica Dancila, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke közül választhatja meg az ország elnökét a következő ötéves időszakra.

Vasárnap reggel hét órakor kinyitottak a belföldi szavazóhelyiségek, ahol az ország több mint 18 millió szavazópolgára államfőt választ a következő ötéves időszakra.

Szatmár megyében 337 szavazóházat alakítottak ki, ahova nem kevesebb mint 313 543 szavazásra jogosult állampolgárt várnak az urnához – derül ki a Központi Választási Iroda (BEC) honlapjáról, ahol egyébként folyamatosan, valós időben lehet követni a szavazás állását. A szavazóházak nyitását követő két órában, azaz reggel 9-ig a BEC adatai szerint 7 881 Szatmár megyei lakos adta le voksát: 6 577-en az állandó listáknak megfelelő körzetben, 1 304-en pedig lakhelyüktől távol, azaz pótlistás voksolóként. Ezzel megyénk részvételi aránya 2,51 százalékon állt reggel 9 órakor, mely elmarad az országos átlagtól. Eddig a pontig egyébként egyetlen mozgó urnás szavazást sem regisztráltak megyénkben.


Országos adatok

A Központi Választási Iroda adatbázisában 18 217 411 szavazati joggal rendelkező állampolgárt tartanak számon. Az urnanyitást követő két órában e polgároknak mindösszesen 3,35 százaléka, azaz 508 382 személy pecsételt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: