2018-05-27 17:38:02• hírek • Bede Emőke

A margittai versenyző bizonyult a legerősebbnek

Immár tizenharmadik alkalommal szervezték meg városunkban a The Strongest Men címen ismertté vált versenyt, melyen nevéhez híven a környező országok legerősebb férfiai tették próbára izmaikat.

Négy után nem sokkal száznál is több érdeklődő gyűlt össze, hogy megnézze, miként birkóznak meg a környékbeli országok erősemberei a súlyokkal, a rönkkel, a “bőrönddel” és a rettegett 15 tonnás betonkeverő autóval. Képviseltette magát Magyarország, Szlovákia, Csehország és Románia is.


A fiúk öt versenyszámban tették próbára erejüket. Elsőként egy nem kevesebb mint 15 tonnás betonkeverő autót kellett elhúzni, sajnos ez a próba azonban mindenkin kifogott. Még a tavalyi győztes, a szlovák Milan Sulan is feladta, pedig sokan őt tartották az egyik fő esélyesnek.


A sikertelen “betonozást” a rönkemelés, s ennek kiemelése fej fölé követte. A rönk súlya magában 110 kiló volt, viszont pluszban még rákerült 10, így összesen 120 kilogrammal kellett megküzdjenek a versenyzőknek. Hogy a szám legjobbja legyen valaki, egységnyi idő alatt a legtöbbször kellett megemelnie a fát. A következő próbatétel is e mechanizmus alapján működött, ám ekkor már 250 kilogrammal dolgoztak a fiúk. Szerencsére ebben a számban nem kellett kiemelni ezt a hihetetlen súlyt, elég volt felhúzni.

 

Ezt követően a versenyzők "bőröndöket" cipeltek negyven méteren át. Bár elsőre könnyűnek hangzik, de ha ezek a kofferek összesen 130 kilót nyomnak… Hát, ember legyen a talpán, aki gond nélkül teljesíti ezt. Néhány versenyzőnek nem is sikerült a teljes versenytávot megtenni. Ebben a számban értelemszerűen az nyert, aki a legkevesebb idő alatt tette meg a negyven métert.


A verseny ötödik, s egyben utolsó számában a versenyzőknek egy 20 kilogrammos korongot kellett maguk előtt, derékszögben kitartaniuk a lehető leghosszabb ideig.


Az utolsó próba után a szervezők elvonultak, hogy összeszámlálják a pontokat, de pár perc várakozási idő után már be is jelentették, kihez kerül az első helyért járó kupa. Sulan Milantól a legerősebb embernek járó cím átvándorolt a mezőny legidősebb tagjához, a 47 éves margittai Ardelean Gabrielhez, kit hatalmas ovációval ünnepelt a nép. Bár a kupa ezúttal hozzá került, de nagy elismerés ját a többi versenyzőnek is, hiszen kitartásukról, elszántságukról, erejükről ők is tanúbizonyságot tettek. Tehát le a kalappal Endrei Zsolt, Dezső Martin, Vaskó Szabolcs, Csekk Sándor és Kovács Zoltán magyarországi, Bartos Elemér csehországi és Milan Sulan szlovákiai erősemberek előtt, akik testén már megannyi heg árulkodik az elmúlt évek tapasztalatairól.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: