2007-08-17 09:57:47• hírek • István Löchli

Bocsánat az emberevésért

 A Pápua-új guineai kannibálok leszármazottai elnézést kértek őseik tetteiért.

Elnézést kértek a Pápua-új guineai kannibálok leszármazottai, azért mert őseik 137 évvel ezelőtt elraboltak, megöltek, majd megettek négy Fidzsi-szigeteki misszionáriust – adta hírül a BBC hírtelevízió.

A megemlékezésen több ezren vettek részt, és a megölt misszionáriusok emlékére gyertyát gyújtottak. Történelmi pillanat, hogy a Fidzsi-szigetek diplomáciai képviselője elfogadta a leszármazottak bocsánatkérését, és Pápua-Új Guinea kormányzója pedig megköszönte az elhalálozott hittérítőknek, hogy kereszténnyé tették az országot. "Bárcsak sokkal többen megtartanák a Tízparancsolatot, - mondta Paulias Matane - de hát még mindig lopnak és hűtlenkednek."

A misszionáriusok még 1875-ben egy metodista csoport tagjaiként érkeztek Pápua-Új Guineában, és rá három évvel kannibálok elrabolták, majd felfalták őket. Meggyilkolásukat véres hadjárat követte, George Brown atya maga vezette a bosszúhadjáratot, minek következtében több bennszülött falut porig égettek, az őslakos férfiakat pedig felkoncolták.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: