2015-03-09 14:37:10• hírek • Szatmár.ro

A magyarországi endurokrossz bajnokságban második Gyenes Mani

A szatmári motoros idén a román enduro és a magyar endurokrossz bajnokságban is szerepel.

Valószínűleg fellélegeztek a romániai endurokross versenyzők, amikor megtudták, hogy a bajnokságot hétszer sorozatban megnyerő Gyenes Emánuel nem indul idén, hanem a magyarországi endurokrossz bajnokságban próbál szerencsét. Az Autonet Import kft. által támogatott Dakar-hős persze a román bajnokságot nem hagyja el teljesen, enduro szakágban itthon szeretné megszerezni a nyolcadik bajnoki címét.

Gyenes két héttel ezelőtt részt vett egy magyarországi bemelegítő-versenyen, a hétvégén pedig a bajnokság első futamán is ott volt és a második helyen végzett.

"A magyarországi bajnokságban futamonként több mint 200 motoros áll rajthoz három kategóriában. A román bajnokságban legtöbb 60-70 személy vesz részt, persze ők is három kategóriára osztva. A hétvégén az én kategóriámban több mint hatvanan szerepeltek, annyian, mint egy román bajnoki futamon összesen, így nehezebb dobogós helyen végezni. Emiatt választottam ezt a bajnokságot" - magyarázza Gyenes.

Mani odaát egy Sherco szponzormotorral versenyez. Egyelőre tesztmotort használ, hamarosan viszont megkapja az egész verseny folyamán rendelkezésére álló kétkerekűt.

Magyarországon örömmel fogadták Manit, sok ismerőse is van. "A magyar szövetség fel is ajánlotta, hogy a Six Days csapatversenyen az ő sportolójukként induljak. Fizették volna a benevezést, a szervízt és a szállást. A román szövetség nem fizet semmit, de a román csapatban együtt versenyezhetek a barátaimmal" - mondja a motoros.

Mi az az enduro és mi az endurokrossz?

A terepmotorban sportágában kevésbé ismerős olvasóinknak segítenénk azzal, hogy tisztázzuk: mi a különbség a két szakág között.

Az enduro versenyek általában két naposak, ez körönként 50-60 kilométeres terepmotorozást jelent. A versenyzők összesen 5 kört tesznek meg, hármat az első, kettőt a második napon.

Egy endurokrossz verseny összesen 2 órás és általában egy 10 kilométer körüli hosszúságú kört kell megtenni lehetőleg minél több alkalommal. A verseny ideje alatt aki a legtöbb kört megteszi, az nyert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: