2017-05-29 00:14:11• hírek • Kocsis Zoltán

A magyarországi Juhász Péter nyerte az erősember-versenyt

Juhász Péter
Juhász Péter

Négy ország hét erős embere vett részt az immár hagyományos városnapi Strong Man versenyen vasárnap délután Szatmárnémetiben. Közülük is a legerősebbnek a magyarországi Juhász Péter bizonyult.

Románia (a margittai Ardelean Gabriel) mellett Magyarországról (Juhász Péter, Blaskó Szabolcs, Csekk Sándor), Szlovákiából (Milan Sulan), valamint Szerbiából (Kecskés Roni) érkeztek az erős emberek a szervező Kortian Sándor meghívására. Aki természetesen maga is próbára tette erejét.

A fiúk négy versenyszámban mérték össze erejüket a szép számú és lelkes közönség előtt. Az első számban egy kamion vontatófejét kellett elhúzniuk. Ebben a szlovák óriás, a 196 centiméter magas és 175 kilogrammos Milan Sulan bizonyult a legjobbnak, ő 38,8 másodperc alatt tette meg a 20 métert a sok száz kilós monstrumot vonszolva.

A második szám a „bőrönd” cipelése volt: 240 kilogrammos súlyt kellett minél gyorsabban elvinniük a legényeknek – és hogy még nehezebb legyen, féltávnál meg is kellett fordulniuk. A harmadik számban guggolásból kellett felállniuk – Kortian Sándor 280 kilogrammal a vállain állt fel, ezzel meg is nyerve a versenyszámot.

A negyedik versenyszámban egy Reanult Megane hátulját kellett minél többször megemelniük egy speciális vasszerkezet segítségével. Hogy izgalmasabb legyen, a csomagtartóban még elhelyeztek egy mázsányi súlyt. Ardelean Gabrielnek ez 21-szer sikerült, amivel meg is nyerte ezt a számot. Mezítláb! Hogy miért is álltak oda többen is cipő nélkül? Nos, amint azt Blaskó Szabolcs elmagyarázta, cipőtalnyival is kevésbé magasra kell emelni a több mint 300 kilós súlyt. Mert minden centi számít ilyenkor!

Az összesítettben Juhász Péter végzett az első helyen, Ardelean Gabriel lett a második, Milan Sulan a harmadik, a tavalyi győztes Kecskés Roni a negyedik, Kortian Sanyi az ötödik, Csekk Sándor a hatodik és a közben combsérülést szenvedő Blaskó Szabolcs pedig a hetedik.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: