2011-09-06 23:54:10• hírek • Kocsis Zoltán

A magyaroknak kell a kisebb csoda

Sem a magyar, sem a román labdarúgó válogatott nem kapott gólt a kedd esti Európa-bajnoki selejtezőkön, ám amíg Victor Piturca tanítványai nem is rúgtak, addig Egervári Sándor legényei kétszer is betaláltak. Ennek következtében Magyarország még reménykedhet a második hely megszerzésében, Románia pedig már kevésbé - pedig igazság szerint mindkettőn csak a csoda segíthet!

A Svédország elleni bravúros győzelem után Lipták és Laczkó is kimaradt a kezdőcsapatból Moldovában, helyüket Juhász és Vanczák vették át. Alig telt el hét perc a találkozóból és e két labdarúgó máris főszereplővé lépett elő: egy szabadrúgást követően Juhász estében középre tette a labdát, ahol Vanczák az üres kapuba bombázott. És máris vezetett Magyarország.

A gyors magyar gól előtt és után egy-egy hazai helyzetet jegyezhettünk fel, majd Suvorov tüzelt Király kapujára. Sok minden nem történt az első félidőben, inkább mezőnyharc zajlott, mígnem Savinov közel nem került egy öngólhoz. Majd a 40. percben Elek duplázhatta volna meg a magyar előnyt, ám egy remek szóló után a kapus ölébe bombázott.

A második félidő gyakorlatilag Rudolf góljával kezdődött, ám a játékvezető les miatt nem adta meg, pedig nem a Panathinaikosz csatára állt lesen, hanem Szabics! A folytatásban aztán hosszú percekig nem történt semmi, a legnagyobb izgalmakat Pintér és Korcsmár sérülései jelentették. Bár a moldovai válogatott a középpályán fölényt dolgozott ki, futballistái egyéni képességei (pontosabban azok hiánya) nem tette lehetővé, hogy komoly veszélyt okozzanak Királynak.

A találkozó az utolsó negyed órában élénkült meg, amikor a hazaiak teljesen kinyíltak hátul. Ekkor csapkodóvá, de látványossá vált a játék, amíg a moldovaiak továbbra sem tudtak közel kerülni a kapuhoz, addig Hajnal és Rudolf komoly helyzeteket alakított ki. A 82. percben aztán minden eldőlt, amikor Hajnal szöktette a jobb oldalon Vargát, ő középre passzolt, Rudolf pedig a hálóba bombázott.

A meccs krónikájához hozzátartozik az a jelenet is, amikor a második félidőben a hazai (?) szurkolók egy „Gyűlölünk titeket!" feliratú transzparenst feszítettek ki...

Mivel Svédország is nyerni tudott San Marinóban, Hollandia pedig bebiztosította csoportelsőségét, Magyarország már csak akkor csípheti meg a második helyet, ha hazai pályán legyőzi Finnországot, míg a svédek csak egy pontot szereznek a finnek és a hollandok elleni meccseiken.

Romániában sosem látott körítés mellett fogadta a francia válogatottat a hazai csapat: ez a találkozó szolgálta a vadonatúj Nemzeti Aréna felavatását is. A két együttes azonban sajnálatos módon elmaradt a körülmények nyújtotta pompától. Különösen igaz ez az első félidőre, amikor mindössze Nicolita két veszélyesen csavarodó szabadrúgását jegyezhettük fel, ám Lloris kapus mindkétszer hárítani tudott.

A második félidőben már felélénkült a meccs, annak ellenére, hogy a nemrég lerakott gyepszőnyeg, lévén, hogy a gyökérzet még nem ragadt meg eléggé, egyre jobban tönkrement, minek következtében a pálya a végére inkább hasonlított egy szántóföldhöz. A színvonal emelkedésének első számú felelőse Ribery volt, aki több remek kényszerítőzéssel, pazar csellel és egy fantasztikus lefordulással komoly veszélyhelyzeteket alakított ki, ám a befejezésekbe mindig hiba csúszott. Mint ahogy hiba csúszott a másik kapu előtt is, amikor két ízben az utolsó pillanatban mentettek a védők Marica majd Stancu elől.

Mivel Bosznia, ha nagy nehezen is, de legyőzte Fehéroroszországot, ez azt jelenti, hogy Románia hátránya két fordulóval a vége előtt négy pontra nőtt a bosnyákok mögött. Ezt ugyan a fehéroroszok és Albánia ellen be lehetne hozni, ehhez azonban az is kell, hogy Bosznia már ne nyerjen meccset Párizsban illetve odahaza - Luxemburg ellen.

E csoport:
Moldova - Magyarország 0-2
gólok:
Vanczák (7.), Rudolf (82.)
Finnország - Hollandia 0-2
San Marino - Svédország 0-5
A csoport állása: 1. Hollandia 24 pont, 2. Svédország 18p., 3. Magyarország 18p., 4. Finnország 9p., 5. Moldova 6p., 6. San Marino 0p.

D csoport:
Románia - Franciaország 0-0
Luxemburg - Albánia 2-1
Bosznia - Fehéroroszország 1-0
A csoport állása: 1. Franciaország 17 p., 2. Bosznia 16p., 3. Románia 12p., 4. Fehéroroszország 12p., 5. Albánia 8p., 6. Luxemburg 4p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: